Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ινδία 27 Φεβρουαρίου 2024

Εμβάθυνση των δεσμών Ινδίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εμπόριο, τουρισμό και άμυνα

Εμβάθυνση των δεσμών Ινδίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εμπόριο, τουρισμό και άμυνα

Η Ινδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση εμβαθύνουν τους δεσμούς τους με το εμπόριο, τον τουρισμό και την άμυνα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων. Σε συνέντευξή του στο WION στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Raisina Dialogue στο Νέο Δελχί, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Στέφανο Σανίνο μίλησε για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (FTA) και πολλά άλλα. 

Επίκεντρο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Δελχί

Ο Σανίνο είπε ότι το επίκεντρο της επίσκεψης στο Νέο Δελχί είναι πώς οι δύο πλευρές μπορούν να αναπτύξουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους.

«Εργαζόμαστε σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου, των ανταλλαγών επενδύσεων μεταξύ της Ινδίας και της ΕΕ και του ναυτιλιακού τομέα», είπε.

«Είμαστε πολύ πρόθυμοι να προχωρήσουμε σε αυτό, υπάρχει πολιτική βούληση και ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, και πρέπει να κρατήσουμε χρόνο για να βρούμε ένα αποτέλεσμα», πρόσθεσε. 

Για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Παράλληλα ανέφερε, ότι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ρωσική επιθετικότητα είναι μια υπαρξιακή απειλή. «Η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει έναν μετασοβιετικό χώρο και να αποκαταστήσει την επιρροή της. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε επίγνωση των συνεπειών που δημιουργούμε για τις χώρες γύρω από τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Σανίνο. 

Μιλώντας για τους δεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα, ο Σανίνο είπε ότι η Ευρώπη έχει καθιερώσει μια στρατηγική για τη διαχείριση της σχέσης της με την Κίνα. «Ορίζουμε την Κίνα ως εταίρο, όπου προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε παγκόσμια ζητήματα, είναι ανταγωνιστής γιατί οικονομικά ανταγωνιζόμαστε, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό γίνεται σε ίσους όρους ανταγωνισμού, ώστε να μην κάνουν κατάχρηση της ικανότητάς τους παρέμβει πολιτικά στην αγορά», είπε ο Σανίνο.

“Είναι μέρος της στρατηγικής μας να εμπλακούμε μαζί τους. Θέλουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο έκθεσης στην οικονομία μας και να μειώσουμε την εξάρτηση της οικονομίας μας επίσης”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τις συγκλίσεις Ινδίας-Ευρώπης, τις κρίσεις στη Δυτική Ασία και την Ερυθρά Θάλασσα

Περιγράφοντας τον Οικονομικό Διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (IMEC) ως ένα κρίσιμο «στρατηγικό έργο», ο Σανίνο είπε: «Τα πράγματα που προσπαθήσαμε να κάνουμε μαζί περιλαμβάνουν την έναρξη του IMEC στον διάδρομο της Μέσης Ανατολής Ευρώπης, που είναι πολύ σημαντικό έργο, ένα στρατηγικό έργο, που συνδέει τις ηπείρους μας σε ένα έργο που θα πρέπει να είναι ανοιχτό στους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube