Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 29 Φεβρουαρίου 2024

Απάντηση Πούτιν σε Μακρόν: Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Απάντηση Πούτιν σε Μακρόν: Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση και κυρίως προς τις χώρες του ΝΑΤΟ

«Θα πρέπει τελικά να συνειδητοποιήσουν ότι διαθέτουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα όσα σκέφτεται η Δύση, δημιουργούν την πραγματική απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και, συνεπώς, την καταστροφή του πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία του εκφωνήθηκε σε μέλη και των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, κρατικούς αξιωματούχους, στρατιωτικούς διοικητές και στρατιώτες.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη δυτική στρατιωτική της περιφέρεια μετά την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται, ότι Ηνωμένες Πολιτείες και οι βασικοί Ευρωπαίοι σύμμαχοι αυτή την εβδομάδα δήλωσαν, ότι δεν έχουν σχέδια να στείλουν χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία, αφού η Γαλλία άφησε να εννοηθεί το ενδεχόμενο αυτό.

Ο Πούτιν έστρεψε τα πυρά του στη συνέχεια κατά των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να σύρει τη Ρωσία σε μια κούρσα εξοπλισμών.

Όπως είπε, το 2018 η Ρωσία κατέθεσε πρόταση για πυρηνική συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, αλλά «την τορπίλισαν» οι ΗΠΑ.

Και υποστήριξε ότι η Αμερική ενδιαφέρεται για διαπραγματεύσεις μόνον όταν διαβλέπει καθαρά οφέλη. Ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νεομβρίου στις ΗΠΑ, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί θέλουν να δείξουν στους ψηφοφόρους ότι «εξακολουθούν να κυβερνούν την υφήλιο».

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Σήμερα, που η πατρίδα μας υπερασπίζεται την κυριαρχία και την ασφάλειά της και προστατεύει τις ζωές των συμπατριωτών μας στο Ντονμπάς και τη Νοβοροσία, ο αποφασιστικός ρόλος σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα ανήκει στους πολίτες μας, στην ενότητά μας, στην αφοσίωση στην πατρίδα μας και στην ευθύνη για την τύχη της».

«Αυτές οι ιδιότητες εκδηλώθηκαν σαφώς και αδιαμφισβήτητα στην αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όταν αυτή υποστηρίχθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία του ρωσικού λαού. Παρ’ όλες τις δοκιμασίες και την πικρία των απωλειών, ο λαός είναι ανυποχώρητος σε αυτή την επιλογή», τόνισε.

AP Photo / Gavriil Grigorov

Σχολιάζοντας για την επίθεση στο Ντονμπάς, είπε: «Δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο στο Ντονμπάς. Όπως έχω πει πολλές φορές, θα κάνουμε τα πάντα για να τον τερματίσουμε, για να εξαλείψουμε τον ναζισμό. Για να εκπληρώσουμε όλα τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Για να προστατεύσουμε την κυριαρχία και την ασφάλεια των πολιτών μας».

«Ως εκ τούτου, καθήκον μας είναι να αναπτύξουμε το αμυντικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα κατά τρόπο ώστε να αυξήσουμε το επιστημονικό, τεχνολογικό και βιομηχανικό δυναμικό της χώρας».

Αναφορικά με τις μαχητικές ικανότητες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι, «οι μαχητικές ικανότητες των ενόπλων δυνάμεων έχουν αυξηθεί πολλαπλά. Οι μονάδες μας κατέχουν σταθερά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Προχωρούν με αυτοπεποίθηση σε διάφορες επιχειρησιακές κατευθύνσεις, απελευθερώνοντας νέα εδάφη».

«Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας για εγγυημένη χρήση».

Τέλος, έδωσε μία περιγραφή των διαθέσιμων και σε ετοιμότητα, κατά τον ίδιο, ρωσικών όπλων, σημειώνοντας ότι: «Το υπερηχητικό σύστημα αεροσκαφών dagger όχι μόνο έχει τεθεί σε λειτουργία, αλλά και χρησιμοποιείται με μεγάλη αποτελεσματικότητα για να πλήξει ιδιαίτερα σημαντικούς στόχους κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Το Zircon έχει επίσης ήδη χρησιμοποιηθεί στη μάχη. Οι υπερηχητικές μονάδες διηπειρωτικού βεληνεκούς Avangard και τα συστήματα λέιζερ Peresvet βρίσκονται σε μάχιμη υπηρεσία. Οι δοκιμές του πυραύλου κρουζ απεριόριστης εμβέλειας Burevestnik βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Και το μη επανδρωμένο υποβρύχιο Ποσειδών. Οι πρώτοι βαριοί βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat που κατασκευάστηκαν μαζικά, παραδόθηκαν στα στρατεύματα».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube