Weather Icon

Υπουργός Ισραήλ: Να εξεταστεί καταγγελία Τουρκίας σε Χάγη για κατοχή σε Κύπρο

Υπουργός Ισραήλ: Να εξεταστεί καταγγελία Τουρκίας σε Χάγη για κατοχή σε Κύπρο

Το Ισραήλ να καταγγείλει την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για κατοχή της βόρειας Κύπρου και εθνοκάθαρση Ε/κ

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον Ισραηλινό ποδοσφαιριστή Sagiv Jehezkel ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της «υποκίνησης σε μίσος και εχθρότητα», σύμφωνα με τη Hurriyet, μετά από χειρονομία σε γκολ που πέτυχε για την συμπλήρωση των 100 ημερών από την ομηρία ισραηλινών στη Γάζα από τη Χαμάς.

Η κίνηση προκάλεσε οργή από τους ισραηλινούς βουλευτές, με τον Gideon Sa’ar (Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου) να προχωρεί σε οργισμένη ανάρτηση στο Twitter καλώντας το Ισραήλ να καταγγείλει την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ) για κατοχή της βόρειας Κύπρου και εθνοκάθαρση Ε/κ. Ο Ισραηλινός υπουργός έφυγε από το κόμμα του πρωθυπουργού Νετανιάχου Likud και ίδρυσε το κόμμα Νέα Ελπίδα.

«Η αντισημιτική Τουρκία του Ερντογάν συμπεριφέρεται εναντίον του Ισραήλ ως εχθρικό κράτος. Το Ισραήλ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής καταγγελίας στο ICJ κατά της Τουρκίας για την κατοχή της Βόρειας Κύπρου και την εθνοκάθαρση των Ελληνοκυπρίων, καθώς και την κατοχή της Βόρειας Συρίας και την εθνοκάθαρση των Κούρδων. Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να διαγράψουν την Τουρκία από τον χάρτη των διακοπών και να αποφύγουν την εισαγωγή.

SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube