Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράκ 9 Ιανουαρίου 2024

Το Πεντάγωνο λέει ότι δεν σχεδιάζει αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ

Το Πεντάγωνο λέει ότι δεν σχεδιάζει αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ

“Συνεχίζουμε να παραμένουμε πολύ συγκεντρωμένοι στην ήττα της αποστολής του ISIS”

Το Πεντάγωνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να αποσύρει τους περίπου 2.500 στρατιώτες του από το Ιράκ, παρά την ανακοίνωση της Βαγδάτης την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία απομάκρυνσης του στρατιωτικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ από τη χώρα.

“Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζω κανένα σχέδιο (να σχεδιάσω απόσυρση). Συνεχίζουμε να παραμένουμε πολύ συγκεντρωμένοι στην ήττα της αποστολής του ISIS”, είπε ο υποστράτηγος της Πολεμικής Αεροπορίας Πάτρικ Ράιντερ σε συνέντευξη Τύπου, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους. Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στο Ιράκ μετά από πρόσκληση της κυβέρνησής του.

Ο Ράιντερ είπε επίσης ότι δεν γνώριζε οποιαδήποτε ειδοποίηση από τη Βαγδάτη προς το Υπουργείο Άμυνας σχετικά με την απόφαση απομάκρυνσης των αμερικανικών στρατευμάτων και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για οποιεσδήποτε διπλωματικές συζητήσεις επί του θέματος.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube