Weather Icon
Εθνική Άμυνα 21 Ιανουαρίου 2024

Συνάντηση Ν. Δένδια με πρέσβη Αυστρίας: Ενίσχυση συνεργασίας στον αμυντικό τομέα

Συνάντηση Ν. Δένδια με πρέσβη Αυστρίας: Ενίσχυση συνεργασίας στον αμυντικό τομέα

Ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα

Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με την πρέσβη της Αυστρίας Gerda Vogl.

«Συζητήσαμε για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα καθώς και μεταξύ των οικοσυστημάτων αμυντικής βιομηχανίας των δύο χωρών», ανέφερε ο Ν. Δένδιας.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X: «Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή».

«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει μια αυξανόμενη αποστολή. Η αποστολή του το 2024, δεν είναι η ίδια αποστολή που είχε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το 2019», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Δένδιας, κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

«Έχω την υπερηφάνεια», είπε ο Ν. Δένδιας, «ότι εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, και με την υπογραφή μου, αύξησα τον εθνικό θαλάσσιο χώρο για τον οποίον το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει την ευθύνη. Και αύξησα τον χώρο της εθνικής κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων για την οποία πάλι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει λόγο».

Υπογράμμισε, δε, «την ανάγκη το 2030 να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ένα ισχυρό, σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο να μπορεί να υπερασπίσει αυτά τα οποία το Σύνταγμα επιβάλλει και τα οποία θυσίες δεκαετιών πριν από εμάς δημιούργησαν».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube