Weather Icon

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: Πώς πάμε με το Κυπριακό;

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: Πώς πάμε με το Κυπριακό;

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 2024, Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΑΠΑΝΤΑ  ΣΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ : ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;

Στην, πιο πάνω  επίμονη ερώτηση, πώς πάμε στο Κυπριακό και τί λέμε εμείς, απαντούμε ότι: στο Κυπριακό δεν τα πάμε καθόλου καλά και περνούμε πολύ επικίνδυνη περίοδο, για δύο λόγους.

Πρώτον, διότι οι Ηγέτες μας συνεχίζουν να επιμένουν στην χρεωκοπημένη διαδικασία επίλυσης του  Κυπριακού ως Δικοινοτική Διαφορά αντί ως Διεθνές θέμα εισβολής , κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Διεθνής παραβίαση που έγινε σε βάρος μας έχει υιοθετηθεί από τους Ηγέτες μας ως τετελεσμένο γεγονός και επιπρόσθετα έχουν αποδεχθεί:

  • να μην επιμένουν στην επιστροφή των προσφύγων, ούτε στην αποχώρηση όλων των εποίκων και
  • να κάνουν παραχωρήσεις, αποδεχόμενοι τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία μιας Νέας Κύπρου, στην οποία η εξουσία και η διακυβέρνηση του τόπου θα μοιράζεται κυριαρχικά ισότιμα μεταξύ της δικής μας πλειοψηφίας του 82% και της Τουρκικής  μειοψηφίας του 18% και μάλιστα σε Φυλετική και Θρησκευτική βάση

Δεύτερον, διότι οι Διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν στις μεγάλες Δυνάμεις οι οποίες από συμφέρον και μόνο,  μας έχουν «αγκαλιάσει» ως στρατηγικούς εταίρους και με αυτή τους την ιδιότητα θα μας πιέσουν να «φανεί» ότι λύνεται το Κυπριακό,  ΣΤΗ ΒΆΣΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΏΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ,  διότι έτσι βολεύονται οι σχεδιασμοί τους που αφορούν την περιοχή μας.

Εν μέσω αυτών των συγκυριών  η  μόνη διέξοδός μας είναι, το 2024, χωρίς άλλη καθυστέρηση να προβάλουμε δική  μας «αυτόφωτη» πολιτική διεκδίκηση στο Κυπριακό, με επανατοποθέτηση του και στρατηγική διαχείρισης του αποκλειστικά το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο έχουμε αυθαίρετα και αδικαιολόγητα παραμερίσει μέχρι τώρα.

Πρέπει να επαγρυπνούμε και να συμβάλλουμε ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, να εφαρμοστεί η  ανάγκη που αναφέρουμε, για επανατοποθέτηση του Κυπριακού. Αυτή να είναι η ευχή μας για το 2024.

Η Αδούλωτη Κερύνεια συνεχώς κάμνει τις δικές της παρεμβάσεις  για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας   www.adoulotikerinia.com.cy

 

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube