Κορέα – Βόρειος Κορέα , Ρωσία 21 Ιανουαρίου 2024

Ρωσία: Ο Πούτιν έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Β. Κορέα και την αποδέχτηκε

Ρωσία: Ο Πούτιν έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Β. Κορέα και την αποδέχτηκε

Ο Πούτιν σκοπεύει να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα σύντομα

Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για την πρόσκληση, που του επέδωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσο Σον Χούι κατά τη συνάντησή τους όταν επισκέφθηκε τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το KCNA, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Ακόμη, ευχαρίστησε την Πιονγκγιάνγκ για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στον πόλεμο με την Ουκρανία. Οι δύο χώρες εξέφρασαν ανησυχία για αυτές που χαρακτήρισαν προκλητικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Βόρειας Κορέας και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή, πάντα σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η συνεργασία της Πιονγκγιάνγκ και της Μόσχας συμμορφώνεται προς τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, διαβεβαίωσε η ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube