Καταδικάζει η Χεζμπολάχ

Η σιιτική ένοπλη παράταξη Χεζμπολά του Λιβάνου καταδίκασε σήμερα την επίθεση εναντίον των Χούθι στην οποία προχώρησαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία στην Υεμένη.

Η Χεζμπολάχ, που θεωρείται —όπως και οι Χούθι— προσκείμενη στο Ιράν, πρόσθεσε πως «η αμερικανική επίθεση επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι οι ΗΠΑ είναι πλήρως συνένοχες για τις τραγωδίες και τις σφαγές που διαπράττονται από τον σιωνιστή εχθρό στη Λωρίδα της Γάζας και στην περιοχή».

Ιράν: Παραβίαση εθνικής κυριαρχίας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Νάσερ Καναάνι τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ότι η χώρα του «καταδικάζει σθεναρά» τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Υεμένη.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τις στρατιωτικές επιθέσεις που διεξήχθησαν το πρωί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον πόλεων της Υεμένης», τόνισε ο κ. Καναάνι.

«Τις θεωρούμε καθαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Υεμένης, του διεθνούς δικαίου, των (διεθνών) κανονισμών και δικαιωμάτων».

Ρωσία: Έκτακτη σύγκλιση του ΣΑ του ΟΗΕ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο AJ η Ρωσία έστειλε μήνυμα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο αναφέρει ότι θεωρεί ότι η χρήση βίας στην Υεμένη αποτελεί παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η χώρα ζήτησε να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή.

Σαουδική Αραβία: Καλεί σε αυτοσυγκράτηση

06:47 Η Σαουδική Αραβία καλεί σε αυτοσυγκράτηση μετά τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη
Η Σαουδική Αραβία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και «αποφυγή της κλιμάκωσης» με αφορμή τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία εναντίον περιοχών που συνδέονται με το κίνημα των Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών του βασιλείου.

Η Σαουδική Αραβία, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει εμπλακεί σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Χούθι της Υεμένης, παρακολουθεί στενά την κατάσταση με «μεγάλη ανησυχία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Το βασίλειο τονίζει τη σημασία της διατήρησης της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής της Ερυθράς Θάλασσας, καθώς η ελευθερία της ναυσιπλοΐας σε αυτήν αποτελεί διεθνές αίτημα», πρόσθεσε το υπουργείο.

in.gr