Ο ταξίαρχος Καντέρ Ραχιμζαντέχ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η επιχειρησιακή φάση της πέμπτης έκδοσης της εξειδικευμένης άσκησης, με την κωδική ονομασία Defenders of Velayat Skies 1402, ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας.

Δεκάδες επανδρωμένα αεροσκάφη και δεκάδες UAV στόχευσαν συγκεκριμένα ευαίσθητα κέντρα από διαφορετικά ύψη

Μονάδες από την Αεράμυνα του Στρατού, την Αεροπορία, την Αεροδιαστημική Δύναμη του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (βαλλιστικοί πύραυλοι του IRGC), το Ναυτικό, το Ναυτικό του IRGC, μαζί τις Επίγειες Δυνάμεις του Στρατού έλαβαν μέρος στο κοινό πολεμικό παιχνίδι.

Το παιχνίδι πολέμου θα καλύψει ένα τεράστιο μέρος της χώρας

Η άσκηση διεξήχθη σε ένα ολοκληρωμένο και πλήρως συντονισμένο δίκτυο διοίκησης και ελέγχου της αεράμυνας υπό τη διοίκηση της αεροπορικής αμυντικής βάσης Khatam al-Anbia, πρόσθεσε ο στρατηγός. Είπε ότι η άσκηση κάλυψε μια τεράστια περιοχή των νότιων περιοχών της χώρας από το Αμπαντάν στα νοτιοδυτικά έως το Τσαμπαχάρ στα νοτιοανατολικά, καθώς και τα εθνικά ύδατα στον Περσικό Κόλπο και τη Θάλασσα του Ομάν.

Κατά τη διάρκεια του πολεμικού παιχνιδιού, δεκάδες επανδρωμένα αεροσκάφη και δεκάδες drones στόχευσαν συγκεκριμένα ευαίσθητα κέντρα από διαφορετικά ύψη και τα συστήματα αεράμυνας θα αντιμετωπίζουν τα αεροσκάφη ανάλογα με τις απειλές. Σε δηλώσεις του το 2018, ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεΐντ Αλί Χαμενεΐ περιέγραψε τη βάση αεράμυνας ως «ένα πολύ κρίσιμο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των εχθρών του Ιράν». Ο ηγέτης του Ιράν τόνισε επίσης τη σημασία της «επιτάχυνσης των δυνατοτήτων της βάσης και του προσωπικού των αεροπορικών δυνάμεων».

Εν μέσω των τελευταίων επιθέσεων του Ισραήλ με στόχους Ιρανούς αξιωματούχους, με την γενικευμένη σύρραξη να φαντάζει κοντά, η συγκεκριμένη άσκηση υπολογίζεται ως μια επίδειξη δύναμης προς κάθε ενδιαφερόμενο. Με την διαφορά πως η άσκηση θα παρακολουθείται από τους ενδιαφερόμενους που θα προσπαθήσουν με την σειρά τους να βρουν τα τρωτά σημεία της Ιρανικής αεράμυνας.

in.gr