Επιθέσεις με drones και πυραύλους εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία με στόχο μη στρατιωτικές και κρίσιμης σημασίας υποδομές στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχουν θύματα από τις επιθέσεις αυτές.

Το τελευταίο δίμηνο η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν εντείνει τις αεροπορικές τους επιθέσεις η μία προς το έδαφος της άλλης, με στόχο κρίσιμης σημασίας στρατιωτικές, ενεργειακές και μεταφορικές υποδομές.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην περιοχή Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, με δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander και τρεις πυραύλους εδάφους-αέρος στην περιοχή Ντονέτσκ στα ανατολικά. Ο περιφερειάρχης της Πολτάβα Φίλιπ Πρόνιν ενημέρωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram ότι η επίθεση έπληξε βιομηχανικό συγκρότημα στο Κρεμεντσούκ, προκαλώντας πυρκαγιά.

Αλλά και στη Ζαπορίζια ο περιφερειάρχης Γιούρι Μαλάσκο ανακοίνωσε πως μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε υποδομές, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες αναφορικά με την έκταση της καταστροφής ή τυχόν θύματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία για τις ουκρανικές αναφορές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική