Weather Icon
Ινδία , ΟΗΕ 26 Ιανουαρίου 2024

Ωριμάζει η δυνατότητα της Ινδίας να εξασφαλίσει μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

Ωριμάζει η δυνατότητα της Ινδίας να εξασφαλίσει μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

Ο Πρόεδρος της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Ντένις Φράνσις, αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη, χαρακτηρίζοντάς την ως «ώριμο, πολύ σεβαστό μέλος» και ηγέτη σε διάφορες πτυχές.

Εξέφρασε επίσης αισιοδοξία για τις δυνατότητες της Ινδίας να εξασφαλίσει μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία και την επιρροή του έθνους στη Γενική Συνέλευση.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου στην εθνική πρωτεύουσα την Τετάρτη, όταν ρωτήθηκε για την απουσία της μεγαλύτερης δημοκρατίας στον κόσμο από το συμβούλιο ασφαλείας.

Ο Φραγκίσκος εξέφρασε ανησυχίες για την απαρχαιωμένη δομή του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία πιστεύει ότι δεν αντικατοπτρίζει την τρέχουσα γεωπολιτική πραγματικότητα.

“Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή, παραπέμπει σε μια περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας που δεν υπάρχει πλέον. Από τότε, ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά”, παρατήρησε ο Φραγκίσκος, υπογραμμίζοντας την αδυναμία του Συμβουλίου να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια , συχνά λόγω γεωπολιτικών επιρροών που οδηγούν στη χρήση του βέτο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube