Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 21 Ιανουαρίου 2024

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί απείλησε το Ισραήλ για το θάνατο των πέντε αξιωματικών των Φρουρών της Επανάστασης

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί απείλησε το Ισραήλ για το θάνατο των πέντε αξιωματικών των Φρουρών της Επανάστασης

Προειδοποίησε ότι θα «τιμωρήσει» το Ισραήλ 

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε ότι θα «τιμωρήσει» το Ισραήλ για το πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα στη Δαμασκό και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα αφήσει αναπάντητα τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος» ανέφερε ο Ραΐσί σε μια ανακοίνωσή του με την οποία καταδίκαζε το πλήγμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης IRIB.

Σύμφωνα με τον Ιρανό πρόεδρο, η επίθεση αυτή «μαρτυρά την αυξανόμενη αποτυχία του παράνομου σιωνιστικού καθεστώτος να υλοποιήσει τους κακόβουλους στόχους του (…) απέναντι στους μαχητές του Άξονα της αντίστασης», της συμμαχίας που διάκειται εχθρικά έναντι του Ισραήλ και των ΗΠΑ και περιλαμβάνει το Ιράν, τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, την παλαιστινιακή Χαμάς και τους Χούθι της Υεμένης.

Μεταξύ των πέντε μελών των Φρουρών της Επανάστασης που σκοτώθηκαν ήταν και δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ιδεολογικού στρατού της Τεχεράνης, ανέφεραν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και μια στρατιωτική πηγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία ανακοίνωσε ότι από το πλήγμα καταστράφηκε ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Μαζέχ της Δαμασκού, όπου ήταν σε εξέλιξη «μια σύσκεψη φιλοϊρανών στελεχών». Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube