Weather Icon
Αλβανία , Τουρκία 30 Ιανουαρίου 2024

Ο Χακάν Φιντάν, ΥΠΕΞ της Τουρκίας, στα Τίρανα

Ο Χακάν Φιντάν, ΥΠΕΞ της Τουρκίας, στα Τίρανα

Περιοδία στα Βαλκάνια

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του στα Βαλκάνια με πρώτη στάση τα Τίρανα για να συζητήσει τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις, καθώς και τις διμερείς σχέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις συναντήσεις του με Αλβανούς αξιωματούχους, ο υπουργός Χακάν έχει στην ημερήσια διάταξη συνομιλίες με τον ομόλογό του Ίγκλι Χασάνι και τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο Χακάν θα συναντηθεί επίσης με επιχειρηματίες που ασκούν την εμπορική τους δραστηριότητα στην Αλβανία.

Η Τουρκία κατατάχθηκε ως ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα, μετά την Ολλανδία και την Ιταλία κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2023, δημιουργώντας επενδυτική ροή ύψους 126 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Αλβανίας.

Οι τουρκικές εταιρείες συνεχίζουν να πρωτοστατούν στους τομείς του χρηματοοικονομικού, της ενέργειας, της εξορυκτικής βιομηχανίας κ.λπ.

Μετά τα Τίρανα, το βράδυ ο υπουργός Φιντάν θα μετατεθεί από τα Τίρανα στη Σόφια της Βουλγαρίας και την Τετάρτη στη Ρουμανία.
Πηγή: https://www.himara.gr/prosopa/29186-episkepsi-toyrkou-ypeks-sta-tirana-sta-plaisia-valkaniki-periodeias – Επίσκεψη Τούρκου ΥΠΕΞ στα Τίρανα στα πλαίσια βαλκανικής περιοδείας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube