Νικόλαος Ταμουρίδης: Τι Ελλάδα θα παραδώσετε;

Νικόλαος Ταμουρίδης: Τι Ελλάδα θα παραδώσετε;

Ο μέγιστος Αθηναίος ηγεμόνας Περικλής, το έτος 430 μ.Χ., διατράνωνε το εξής εκπληκτικό στον Επιτάφιο λόγο του προς τιμήν των πρώτων νεκρών του Πελοποννησιακού πολέμου: «Αυτοί γαρ οικούντες την χώραν μέχρι τούδε παρέδωσαν ελευθέραν δι’ αρετήν. Ημείς δε επηυξήσαμεν τα πλείω αυτής και παρασκευάσαμεν αυτήν τοις πάσιν αυταρκεστάτην και ες πόλεμον και ες ειρήνην», δηλαδή: «Γιατί αυτοί (οι πεσόντες) κατοικώντας την χώρα αυτή, από γενεά σε γενεά μέχρι των ημερών μας, μας την παρέδωσαν ελεύθερη χάρις στην ανδρεία τους. Εμείς δε τους περισσότερους τομείς αυξήσαμε και την προετοιμάσαμε σε όλα, ώστε να είναι αυταρκέστατη και για πόλεμο και για ειρήνη».

Δεν υπάρχει πιο γλαφυρό παράδειγμα παράδοσης της εθνικής σκυτάλης, όπου αυτός που παραδίδει έχει κουραστεί και έχει δώσει τον αγώνα του, ενώ αυτός που παραλαμβάνει ξεκούραστος, επιταχύνει για να αγωνιστεί κατ’ ελάχιστον ισάξια και να πετύχει τον καλύτερο δυνατό χρόνο για τη νίκη!

Ας τολμήσουμε να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα! Απευθυνόμενοι στον μέγιστο εκείνο πολιτικό ηγέτη της κλασσικής ελληνικής δημοκρατίας:

-Σήμερα Περικλή, στον τόπο που κυβέρνησες, στη χώρα που πίστεψες και αγωνίστηκες δεν παραδίδουν πλέον σκυτάλη στους νεώτερους. Σήμερα ούτε καν αγωνίζονται!

-Σήμερα, στη χώρα του ιερού πτολιέθρου δεν υπάρχουν πλέον εγκωμιαστικοί λόγοι ειλικρινούς ρητορείας. Δεν υπάρχουν αγνοί ύμνοι προς την ελευθερία, την δημοκρατία, την αρετή, το πνεύμα, την ηθική.

-Σήμερα δεν έχουμε πολιτεία «ου ζηλούση τους νόμους των πέλας»!  Κατ’ όνομα μεν κέκληται δημοκρατία, πλην όμως ολιγαρχία, αναρχία και τρομοκρατία βιώνουμε καθημερινά στην πράξη.

-Σήμερα νικά ο αυταρχισμός, ο οποίος πανηγυρίζει επί των συντριμμάτων του εθνικού οικοδομήματος.

-Σήμερα ο σοφότερος των νόμων της δημοκρατίας, το Σύνταγμα, βιάζεται καθημερινά από τους εξ επαγγέλματος υβριστές και καταπατητές του.

-Σήμερα οι «εκπρόσωποι» του λαού, τα κόμματα, κείνται ως σωρός ερειπίων. Είναι απλοί όγκοι άμορφοι, ασχημάτιστοι, άνευ εθνικής συνειδήσεως, άνευ παλμών, άνευ ζωής.

-Σήμερα ο πολιτικός χώρος έχει μετατραπεί σε πολιτική παλαίστρα, η οποία συντρίβει, ατιμάζει, καταστρέφει και δολοφονεί την ανθρώπινη προσωπικότητα.

-Σήμερα, οι πολιτικοί μας ταγοί παραδίδουν στις νέες γενεές μια Ελλάδα χρεωκοπημένη ηθικά, πνευματικά, εθνικά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Παραδίδουν μια Ελλάδα του μέχρι πρότινος 97% Ελλήνων το γένος Ορθοδόξων Χριστιανών, γεμάτη από -ων ουκ έστιν αριθμός- αλλοεθνείς και αλλόθρησκους.

Και ερωτώνται οι έχοντες την ευθύνη, πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, υπουργοί, λοιποί υψηλοί αξιωματούχοι: Τι Ελλάδα παραλάβατε και τι Ελλάδα θα παραδώσετε; Με ποιο δικαίωμα;

Ξέρουμε. Παραλάβατε κι εσείς, ως γνωστόν, χαοτικό σωρό ερειπίων (ας όψονται οι επί δεκαετίες δικοί σας προκάτοχοι). Και αντί να περιμαζέψετε και να οικοδομήσετε, βάλατε φωτιά και καταστρέφετε ότι έχει απομείνει.

Μη νοιώθετε όμως δυνατοί περιτυλιγμένοι με τον μανδύα της ισχύος της εξουσίας και του χρήματος. Από την νομοτέλεια, από την κυρωτική λειτουργία των κανόνων της κοινωνικής ηθικής, δεν θα γλυτώσετε. Να ξέρετε ότι εκεί στη γωνία παραμονεύουν οι τιμωροί σας. Οι πιο σκληροί και θηριώδεις τιμωροί, για εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων, οι «επίκουροι της δίκης». Οι Ερινύες! Κι αυτές κανείς φρουρός δεν σταματά, σ’ αλαζονεία κι έγκλημα φυτεύουν θεία μαχαιριά!

Νικόλαος Ταμουρίδης                                                                                                                     

Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube