Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) , Τουρκία 11 Ιανουαρίου 2024

Μονοπώλιο τουρκική τουριστική εταιρεία που συνδέει την Θράκη με την Κωνσταντινούπολη

Μονοπώλιο τουρκική τουριστική εταιρεία που συνδέει την Θράκη με την Κωνσταντινούπολη

Ερώτηση κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπδάκης σχετικά με το θέμα «Τουρκική εταιρεία μεταφοράς επιβατών κατέχει το απόλυτο μονοπώλιο της οδικής συνδέσεως Ξάνθης- Κομοτηνής- Αλεξανδρουπόλεως- Κωνσταντινουπόλεως».

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης Τουρκική εταιρεία συνδέει τακτικότατα τη Θράκη δια των λεωφορείων της στη διαδρομή Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Κωνσταντινούπολη η οποία μάλιστα κατέχει το πλήρες μονοπώλιο της επιβατικής κινήσεως καθώς αντίστοιχα ελληνικά μέσα μεταφοράς δεν υπάρχουν.

Επιπλέον σημειώνει την έλλειψη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδος – Τουρκίας αλλά και την κατάσταση που βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Θράκη αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα σε απογοητευτική κατάσταση.

«Το ανωτέρω γεγονός σε συνδυασμό με άλλες παραλείψεις του κράτους των Αθηνών συντελεί στην τουρκοποίηση της Θράκης, η οποία εξελίσσεται μεθοδικά από δεκαετιών. Ως εκ τούτου, καλείσθε να τερματίσετε το μονοπωλιακό τουρκικό καθεστώς μεταφοράς επιβατών από Ελλάδα προς Τουρκία και τούμπαλιν. Είναι αδιάφορο αν το τερματίσετε μέσω λεωφορείων του ΟΣΕ, της Hellinic Train, των ΚΤΕΛ ή ιδιωτικών εταιρειών ακόμη και αν χρειαστεί να επιδοτήσετε έναν ή περισσότερους φορείς μεταφοράς επιβατών. Είναι όμως εθνική ανάγκη να το πράξετε» τονίζει ο κ. Ππαδάκης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube