«Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ένα καυτό καλοκαίρι», είπε σε μαγνητοφωνημένη δήλωση, αναφερόμενος σε πιθανή επέκταση των εχθροπραξιών κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο.

Γάζα: Άνοιξε ξανά το πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ

Εντωμεταξυ, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι άνοιξε και πάλι το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ στα σύνορά του με τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ πρόσθεσε ότι φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της Αιγύπτου ήδη υποβάλλονται σε ελέγχους εκεί.

Το πέρασμα αυτό αποτελεί τον βασικό δίαυλο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ισραήλ προς τη Γάζα. Χθες η περιοχή ήταν πλήρως αποκλεισμένη από την ανθρωπιστική βοήθεια.

Το Ισραήλ ισχυρίστηκε πως έκλεισε το Κερέμ Σαλόμ την Κυριακή έπειτα από επίθεση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς στην περιοχή, η οποία κόστισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες. Η Χαμάς άλλωστε ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.

Εν αναμονή εξελίξεων στη Ράφα

Όλοι περιμένουν τώρα να δουν εάν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αγνοώντας τις παροτρύνσεις των ΗΠΑ να αποφύγει μία πλήρους κλίμακας χερσαία επέμβαση στη Ράφα, θα δώσει την εντολή για αυτό που υπόσχεται εδώ και καιρό. Η ισραηλινή κυβέρνηση – ακόμη και την ώρα που είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση των ομήρων – διαμηνύει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη χερσαία εισβολή προκειμένου να εξαλείψει τη Χαμάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ