Το Ιράν χαρακτήρισε την επίθεση στη Βηρυτό που σκότωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς Σαλέχ αλ-Αρούρι ως «άνανδρη τρομοκρατική επιχείρηση» του Ισραήλ.

«Το Σιωνιστικό καθεστώς δεν έχει επιτύχει κανέναν από τους στόχους του μετά από εβδομάδες εγκλημάτων πολέμου, γενοκτονίας και καταστροφών στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, παρά την άμεση υποστήριξη των ΗΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Ο Αμιραμπντολαχιάν χαρακτήρισε επίσης απειλή για την ειρήνη τις ενέργειες του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για «άνανδρη τρομοκρατική επιχείρηση».

«Η σατανική δραστηριότητα της τρομοκρατικής μηχανής αυτού του τρομοκρατικού καθεστώτος σε άλλες χώρες αποτελεί πραγματική απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια και σοβαρό συναγερμό για την ασφάλεια των χωρών της περιοχής», ανέφερε. «Μια τέτοια άνανδρη τρομοκρατική επιχείρηση αποδεικνύει ότι το σιωνιστικό καθεστώς δεν έχει επιτύχει κανέναν από τους στόχους του μετά από εβδομάδες εγκλημάτων πολέμου, γενοκτονίας και καταστροφών στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, παρά την άμεση υποστήριξη του Λευκού Οίκου».

Αντίστοιχα, σχολιάζοντας χθες την είδηση της δολοφονίας του αλ-Αρούρι ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί διεμήνυσε ότι θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

«Το αίμα του μάρτυρα θα πυροδοτήσει αναμφίβολα άλλη μια έκρηξη στις φλέβες της αντίστασης και το κίνητρο κατά των σιωνιστών κατακτητών, όχι μόνο στην Παλαιστίνη αλλά και στην περιοχή και ανάμεσα σε όλους όσοι αναζητούν την ελευθερία παγκοσμίως», είπε χαρακτηριστικά.

Ναυτεμπορική