Weather Icon

Η φωνή της Αρμενίας: Η Ινδία συνδέει Ιράν με Καύκασο και Ευρώπη!

Η φωνή της Αρμενίας: Η Ινδία συνδέει Ιράν με Καύκασο και Ευρώπη!

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 18 Ιανουαρίου 2024

Η Αρμενία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια σωστά λειτουργούσα εμπορική διαδρομή μεταξύ του ινδικού λιμανιού της Βομβάης και της Αρμενίας μέσω του εδάφους του Ιράν έως τον Μάιο του 2024. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Βαχάν Κερομπιάν.

“Ο στόχος μας είναι ο Μάιος του 2024, τότε θα έχουμε την απαραίτητη υποδομή”, δήλωσε ο Κερομπιάν.
Το Ερεβάν αναμένει ότι η εμπορική και εμπορευματική κίνηση από την Ινδία προς την Αρμενία, στη συνέχεια προς τη Γεωργία και τις χώρες της ΕΕ και αντίστροφα, θα αυξηθεί απότομα μετά από αυτό.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του και τον επικεφαλής της εταιρείας-διαχειριστή του ινδικού τμήματος του λιμανιού Chabahar. Οι πλευρές περιέγραψαν ένα σχέδιο δράσης που θα οριστικοποιηθεί έως τον Μάιο.
Ο Κερομπιάν τόνισε ότι η ανάπτυξη και η εφαρμογή προτύπων ηλεκτρονικής ροής εγγράφων είναι πολύ σημαντική. Αυτό θα επιτρέψει να δηλώνονται τα φορτία σε ολόκληρη τη διαδρομή σε λίγα δευτερόλεπτα και να περνάσούν γρήγορα όλα τα συνοριακά σημεία.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η αγορά της Ινδίας είναι πολύ ελκυστική. Η Αρμενία βλέπει ευρείες ευκαιρίες για πολλές αρμενικές εταιρείες εδώ.

Τόνισε ότι η Ινδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο και η Αρμενία είναι υποχρεωμένη να έχει ευρεία παρουσία εκεί.
Σύμφωνα με τον Κερομπιάν, θα ήταν πολύ προτιμότερο οι υποδομές αυτές να δημιουργηθούν μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά αν αυτό δεν συμβεί, είναι έτοιμοι να παρέμβουν.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Μνατσακάν Σαφαριάν δήλωσε ότι η Αρμενία ελπίζει να αποκτήσει πρόσβαση στο λιμάνι Τσαμπαχάρ του Ιράν και να ενταχθεί στον διεθνή διάδρομο μεταφορών Βορρά-Νότου μέχρι το τέλος του 2024.
Το Υπουργείο Οικονομίας, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η Αρμενία μπορεί να συνδέσει την Ινδία και το Ιράν με τις χώρες της ΕΕ και της ΕΑΕΕ και να γίνει η συντομότερη διαδρομή μεταφοράς εμπορευμάτων σε αυτή τη διαδρομή εφοδιασμού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube