Weather Icon
Γερμανία 18 Ιανουαρίου 2024

Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του AfD – «Όλοι εναντίον του φασισμού»

Γερμανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του AfD – «Όλοι εναντίον του φασισμού»

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του AfD στη Γερμανία

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του AfD στη Γερμανία, καθώς η συνεχιζόμενη άνοδος του ακροδεξιού κόμματος προκαλεί προβληματισμό και αντιδράσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ έκρουσε για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνοντας πως το AfD σχεδιάζει να μεταρέψει τη Γερμανία σε ένα αυταρχικό κράτος, αντίστοιχο της Ρωσίας.

Μία εβδομάδα αφότου αποκαλύφθηκε ότι μέλη του ακροδεξιού κόμματος συμμετείχαν σε μια συνάντηση για να συζητήσουν τις μαζικές απελάσεις, μεταξύ των οποίων φέρεται ότι συμμετείχαν Γερμανοί πολίτες, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ είπε ότι ο κίνδυνος που έθετε το AfD για τη δημοκρατία είχε υποτιμηθεί σοβαρά.

Ο Χάμπεκ φάνηκε να υποστηρίζει τις εκκλήσεις να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα, ωστόσο τόνισε τους κινδύνους μιας τέτοιας κίνησης, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο μπούμερανγκ» αν αποτύγχανε. «

Η ζημιά που θα προκαλούσε μια αποτυχημένη προσπάθεια θα ήταν τεράστια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αν τεθεί μια υπόθεση, θα πρέπει απολύτως 100% να σταθεί στο δικαστήριο. Είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε πολύ προσεκτικά», δήλωσε ο αντικαγκελάριος στο περιοδικό Stern. Μια τέτοια απόφαση θα εναπόκειται στο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας «και τα εμπόδια είναι, όπως θα έπρεπε, πολύ υψηλά», είπε. «Θα ήταν πολύ καλύτερο για το AfD να ηττηθεί δημοκρατικά στις κάλπες», πρόσθεσε.

«Οι δεξιοί αυταρχιστές ανησυχούν για μια επίθεση στην ουσία της δημοκρατίας», είπε ο Χάμπεκ. «Θέλουν να μετατρέψουν τη Γερμανία σε ένα κράτος όπως η Ρωσία και προετοιμάζονται συστηματικά για αυτό».

Το AfD έχει μετατοπιστεί προς τα δεξιά από την ίδρυσή του το 2013 και έχει δει μια σταθερή αύξηση στη δημοτικότητά του τους τελευταίους μήνες, σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνώντας τα κυβερνητικά κόμματα.

Την περασμένη εβδομάδα, ΜΜΕ και πολιτικοί παρατηρητές εξέτασαν τα στοιχεία για το ποια μέλη του AfD, των νεοναζί και των δεξιών εξτρεμιστικών κινημάτων ήταν στη συγκέντρωση του Νοεμβρίου στο Πότσνταμ.

Ο καγκελάριος Σολτς, έγραψε στο Twitter την Τετάρτη: «Είμαι ευγνώμων που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Γερμανίας τις τελευταίες ημέρες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον ρατσισμό, τη φασαρία και τη φιλελεύθερη δημοκρατία μας. Αυτό μας δίνει θάρρος και δείχνει: είμαστε πολύ περισσότεροι από εμάς τους δημοκράτες από εκείνους που επιδιώκουν να διχάσουν». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Λαρς Κλίνγκμπεϊλ, κάλεσε «όλους τους λογικούς ανθρώπους» που μέχρι στιγμής δεν είχαν μιλήσει εναντίον του AfD, «να αυξήσουν την έντασή τους».

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube