Weather Icon
Δημογραφικό , Εθνικά Θέματα 23 Ιανουαρίου 2024

Εκπλήξτε μας, κ. Μητσοτάκη

Εκπλήξτε μας, κ. Μητσοτάκη

Το δημογραφικό έχει αναδειχτεί εδώ και αρκετά χρόνια στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας. Τα έχουμε ξαναγράψει πρόσφατα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να αυξήσει κάποια επιδόματα για τις γεννήσεις. Για την ακρίβεια αποφάσισε:

“Την  αύξηση του επιδόματος γέννησης για κάθε παιδί από τα 2.000 που ισχύει σήμερα, σε 2.400 έως 3.500 ευρώ αναλόγως του αριθμού των τέκνων, και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2023, ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως δήλωσαν στη συνέντευξη τύπου το μέτρο αυτό κρίθηκε αναγκαίο λόγω της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης για τη στήριξη των νέων γονέων.

Το κόστος για την αύξηση θα καλυφθεί από την εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ από επιδόματα που λάμβαναν έως πρότινος οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Παράλληλα, μέσα στο 2024 πρόκειται να υλοποιηθούν 6 ακόμη μέτρα στήριξης των νέων γονέων και της οικογένειας συνολικού ύψους 441 εκατ. ευρώ, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε όσα υλοποιούνται ήδη από την κυβέρνηση σταδιακά από το 2019 έως σήμερα…”

Βλέπε: Αυξάνεται το επίδομα γέννησης – Κλιμακωτή η αναπροσαρμογή

Αν τα  μέτρα που ελήφθησαν μετά το 2019 είχαν κάποια πιθανότητα επιτυχίας αυτή θα είχε ήδη φανεί. Η μείωση των γεννήσεων μπορεί να μην είχε αντιστραφεί αλλά τουλάχιστον θα είχε επιβραδυνθεί. Μια ματιά στα στοιχεία δείχνει πως η μείωση των γεννήσεων επιταχύνεται.

Για τη συνέχεια  Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube