Weather Icon
ΗΠΑ , Υεμένη 16 Ιανουαρίου 2024

Αντιπρόεδρος Υεμένης: Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός στην Ερυθρά Θάλασσα είναι αδύναμος

Αντιπρόεδρος Υεμένης: Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός στην Ερυθρά Θάλασσα είναι αδύναμος

Λόγω της αποχής των περιφερειακών μεγάλων δυνάμεων

Η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία που έχει στόχο να προστατεύσει το εμπόριο στην Ερυθρά Θάλασσα απέναντι στις επιθέσεις από τους προσκείμενους στο Ιράν Χούθι της Υεμένης είναι αδύναμη διότι οι περιφερειακές μεγάλες δυνάμεις, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος δεν συμμετέχουν, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Υεμένης.

Οι Χούθι επιτίθενται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για να διαμαρτυρηθούν κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, ένας πόλεμος που απειλεί να εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή.

“Αυτός ο διάδρομος Μπαμπ αλ-Μάντεμπ είναι σημαντικός για ολόκληρο τον κόσμο και την περιοχή, άρα η περιφερειακή παρέμβαση είναι το κλειδί”, δήλωσε σε συνέντευξη στο Reuters ο Αϊνταρούς αλ-Ζουμπέιντι, αντιπρόεδρος της Υεμένης και επικεφαλής του Νότιου Μεταβατικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στο στενό στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας.

Ο Ζουμπέιντι δήλωσε ότι η αναταραχή που προκλήθηκε από τις επιθέσεις έχει βαρύ αντίκτυπο στην οικονομία της Υεμένης, που είχε ήδη επηρεαστεί από τον πόλεμο των Χούθι κατά του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού.

Το κίνημα των Χούθι της Υεμένης θα επεκτείνει τους στόχους του στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας προκειμένου να συμπεριλάβει αμερικανικά πλοία, δήλωσε χθες αξιωματούχος της οργάνωσης, καθώς δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις μετά τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα σε θέσεις του κινήματος στην Υεμένη.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube