Weather Icon
Video , Πολιτισμός 6 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Κωνσταντινίδης: “Κιβωτός που ελευθερώνει η Αργυρούπολη”

Βασίλης Κωνσταντινίδης: “Κιβωτός που ελευθερώνει η Αργυρούπολη”

“Τα Μεταλλεία της Αργυρούπολης και η συμβολή τους στη διάσωση του Ποντιακού Ελληνισμού ” , ήταν το θέμα της Εργασίας του Γεωλόγου , μέλους Επιτροπής Ποντιακών Μελετών Βασίλη Κωνσταντινίδη , η παρουσίαση της οποίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/12/23 στο Αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

“Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση είμαι εδώ , επιστρέφοντας μέσα από την εργασία μου όσα πρέπει να γνωρίζει η περιοχή σχετικά με το σημαντικό ρόλο των Μεταλλείων της Αργυρουπόλεως , η οποία είναι μία Κιβωτός που “ελευθερώνει” τους κατοίκους οι οποίοι μετακινούνται σε άλλα Μεταλλεία μεταφέροντας τις εμπειρίες τους”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης εμφανώς συγκινημένος, καθώς εκτός από τους συγγενείς ,πολλά είναι εκείνα που τον “δένουν” με την περιοχή .


Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της εκπομπής “Πόντος ο Εύξεινος” Κωνσταντίνος Περτσινίδης, που ήταν ένας από τους παρουσιαστές, μίλησε για τους Λιγνιτωρύχους της Εορδαίας φέρνοντας κάποια στοιχεία , για την πορεία του λιγνίτη μέσα από “μαρτυρίες” Λιγνιτωρύχων που ξεκίνησαν από τα λαγούμια και τις γαλαρίες, τονίζοντας ότι η παρουσίαση αυτή αποτελεί ένα ΚΕΡΙ στη μνήμη των ανθρώπων που σκάβοντας τη γη ανέδειξαν το λιγνίτη, ο οποίος άλλαξε το μέλλον της περιοχής μας .

Εμφανώς συγκινημένος και ο Ιωάννης Καρύδης μέλος της Διοίκησης και Υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης του Ποντιακού Συλλόγου , τόνισε την σημαντικότητα της παρουσίασης της Εργασίας του Βασίλη Κωνσταντινίδη στην Πόλη μας ,προκειμένου να γίνει γνωστή η συμβολή των Μεταλλείων Αργυρουπόλεως στη διάσωση και ανάδειξη του Ποντιακού στοιχείου .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε Παρουσία του Μεταλλειολόγου Β’ Διευθυντή του ΛΚΔΜ Ιορδάνη Κοσμίδη , του Προέδρου του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Αντώνη Μαυρίδη , της π. Βουλευτού ΠΕ. Κοζάνης Παρασκευής Βρυζίδου του πρώην Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , του Προέδρου της Κοινότητας Πτολεμαΐδας Ισαάκ Νικολαΐδη , του Εκδότη και Διευθυντή Αντώνη Πουγαρίδη, του Στελέχους της ΔΕΗ Παντελή Καραλευθέρη , των Προέδρων του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ , του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας, του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας και εκπροσώπων άλλων φορέων και συλλόγων , αλλά και πολλών Πολιτών.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube