Weather Icon
ΗΠΑ , Ισραήλ , Παλαιστίνη 9 Δεκεμβρίου 2023

Sky News: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ είναι πιθανό να γίνουν τεταμένες το επόμενο διάστημα

Sky News: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ είναι πιθανό να γίνουν τεταμένες το επόμενο διάστημα

Η Ουάσιγκτον θέλει το τέλος του πολέμου

 Οι ΗΠΑ θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος μέχρι το τέλος του έτους, γράφει το βρετανικό δίκτυο και φωτίζει τα σημεία των διαφωνιών ανάμεσα στις δύο πλευρές

Ο πόλεμος μαίνεται ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, τα αποθέματα όμως της Δύσης για συνέχιση της στήριξης δεν φαίνεται να είναι ανεξάντλητα. Ηγέτες χωρών, όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχουν αρχίσει να διατυπώνουν ολοένα και περισσότερο τον προβληματισμό τους για τα χτυπήματα του Ισραήλ λέγοντας ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή όσον αφορά στις τάξεις των αμάχων.

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν και τα αμερικανικά δημοσιεύματα που αφήνουν να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στο Ισραήλ ώστε να μην εξελιχθεί σε μακροχρόνιο ζήτημα η διαμάχη με τη Χαμάς. Μετά τους New York Times που αναρωτήθηκαν εάν τελειώνει η στήριξη και το Politico, που επικαλούμενο τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, είπε ότι η Ουάσινγκτον καλεί τον Νετανιάχου να τελειώσει τον πόλεμο ως το τέλος αυτού του έτους, το βρετανικό Sky News γράφει επίσης για μία ενδεχόμενη νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ.

«Ο χρόνος τρέχει για το Ισραήλ παρά την αποτυχία του ΟΗΕ να συμφωνήσει σε ψήφισμα κατάπαυσης του πυρός», ο τίτλος της ανάλυσης του βρετανικού δικτύου μετά το αμερικανικό βέτο στο ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Με μία πρώτη ανάγνωση, η ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη έδειξε ότι το Ισραήλ εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη του ισχυρότερου συμμάχου του, των Ηνωμένων Πολιτειών όπως και της Βρετανίας.

Ωστόσο, με 13 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να ψηφίζουν υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και περισσότερες από 80 άλλες χώρες να την υποστηρίζουν, οι θέσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας μοιάζουν όλο και περισσότερο απομονωμένες.

Η σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ είναι πιθανό να γίνει όλο και πιο τεταμένη τις επόμενες εβδομάδες, γράφει μάλιστα το Sky News, αν οι δύο πλευρές συνεχίσουν να διαφωνούν για την ανθρωπιστική κρίση και τους αμάχους στη Γάζα.

Έχει αναφερθεί ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι χρειάζεται άλλους δύο μήνες για να ολοκληρώσει αυτή τη φάση των έντονων μαχών στη Γάζα, αλλά οι ΗΠΑ θέλουν να τελειώσουν μέχρι το τέλος του έτους, επισημαίνεται δε.

Ο Νετανιάχου έχει μιλήσει για αποστρατιωτικοποίηση και αποριζοσπαστικοποίηση της Γάζας και καταστροφή της Χαμάς, αλλά έχει πει ελάχιστα για το ποιος θα διαχειριστεί τα επακόλουθα του πολέμου στη Γάζα, προστίθεται δε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το Ισραήλ είναι τι θα κάνουν μόλις τελειώσει αυτή η φάση των μαχών, πώς θα διατηρήσουν την ασφάλεια της Γάζας και πώς θα διασφαλίσουν ότι η βοήθεια θα φτάσει στον άμαχο πληθυσμό εκεί, καταλήγει το δημοσίευμα του Sky News.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube