Για το περιστατικό διαμαρτυρήθηκε ο υφυπουργός Βλαντισλάβ Τεοφίλ Μπαρτοσέφσκι, απαιτώντας παράλληλα να σταματήσουν άμεσα τέτοιου είδους ενέργειες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Νωρίτερα, Πολωνός στρατηγός δήλωσε πως «όλα δείχνουν ότι το αντικείμενο που εισήλθε σήμερα στον πολωνικό εναέριο χώρο ήταν πιθανότατα ρωσικός πύραυλος, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία».

Το αντικείμενο, ήταν υπό παρακολούθηση από τη στιγμή που διέσχισε τα πολωνικά σύνορα μέχρι που τελικά χάθηκε το σήμα του από τα ραντάρ.

Ρωσία: Καμία απόδειξη για την παραβίαση

Η Πολωνία δεν παρουσίασε καμία απόδειξη για την παραβίαση των συνόρων της από ρωσικό πύραυλο, υποστήριξε απόψε ο Ρώσος επιτετραμμένος στη Βαρσοβία, αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μου έδωσαν μια διακοίνωση που περιέχει έναν ατεκμηρίωτο ισχυρισμό ότι υποτίθεται το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου ένα ιπτάμενο αντικείμενο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας και Πολωνοί ειδικοί το αναγνώρισαν ως ρωσικό κατευθυνόμενο πύραυλο», είπε ο διπλωμάτης Αντρέι Όρντας μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Δεν παρουσιάστηκε καμία απόδειξη. Το αίτημα μου για μια τεκμηριωμένη απόδειξη των όσων αναφέρονταν στη διακοίνωση απορρίφθηκε», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική