Weather Icon

Ποιός μπλοκάρει την εξαγορά του λιμένα Βόλου από τον Ιβάν Σαββίδη;

Ποιός μπλοκάρει την εξαγορά του λιμένα Βόλου από τον Ιβάν Σαββίδη;

Οργή στο Μαξίμου για τα συμφέροντα που μπλοκάρουν την εξαγορά του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

Τα προβλήματα που δημιουργούν περίεργα επιχειρηματικά συμφέροντα στην τελική εξαγορά από τον Ιβάν Σαββίδη του Οργανισμού Λιμένος Βόλου απασχολούν τις τελευταίες εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, η κυβέρνηση θέλει να τρέξει η εξαγορά και να ξεκινήσουν οι επενδύσεις από τον Σαββίδη ώστε να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να έρθουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από εφοπλιστές του εξωτερικού.

Όπως είναι γνωστό ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, ανακηρύχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ έναντι 51 εκατομμυρίων ευρώ. Ο φάκελος του διαγωνισμού υποβλήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και τα έγγραφα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά τη σχετική έγκριση, αλλά η απόφαση αργεί γιατί περίεργα επιχειρηματικά κέντρα και συμφέροντα δημιουργούν νέα προβλήματα καταθέτοντας συνεχείς προσφυγές.

Μαθαίνουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί για τα εμπόδια που θέτουν στην επένδυση και έχει δώσει εντολή το θέμα να το παρακολουθούν συνεχώς οι αρμόδιοι υπουργοί. Μαθαίνουμε επίσης ότι σύντομα στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. Κρατήστε την πληροφορία και θα επανέλθουμε…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube