Weather Icon
ΗΠΑ , Ιαπωνία , Ουκρανία , Ρωσία 24 Δεκεμβρίου 2023

Nikkei Asia: Η αποστολή αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot στην Ουκρανία έχει αποδυναμώσει σοβαρά την άμυνα της Ιαπωνίας

Nikkei Asia: Η αποστολή αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot στην Ουκρανία έχει αποδυναμώσει σοβαρά την άμυνα της Ιαπωνίας

Η Ιαπωνία δεν θα έπρεπε να έχει μεταφέρει αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot στις Ηνωμένες Πολιτείες ως έμμεση βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσαν Αμερικανοί ειδικοί σε συνέντευξή τους στο ιαπωνικό έντυπο Nikkei Asia.

«Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Κισίντα έκανε ένα θεμελιώδες λάθος ακολουθώντας το παράδειγμα της κυβέρνησης Biden, η οποία δίνει προτεραιότητα στην Ευρώπη», σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ επέκρινε την πολιτική των αμερικανικών αρχών στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κράτη έστειλαν όπλα στο Κίεβο που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν γρήγορα για δική τους χρήση.

Η Ουκρανία έχει αποσπάσει την προσοχή του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος από την επίλυση πιο σημαντικών στρατηγικών προβλημάτων.

H Jennifer Kavanagh ανώτερη συνεργάτης στο International Carnegie Endowment, τόνισε ότι η Ιαπωνία δεν διαθέτει πλέον αρκετά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα για να προστατεύσει τα στρατιωτικά αεροδρόμιά της.

Πρότεινε ότι η αποστολή πολύτιμων πυραύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες εγκυμονεί εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους για την ιαπωνική πλευρά.

Είναι έτοιμοι να δώσουν προτεραιότητα στον οπλισμό της Ουκρανίας σε βάρος της Ασίας , παρά τις δικές τους δηλώσεις ότι η Ασία είναι το κύριο θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων για τις Ηνωμένες Πολιτείες…

Η ιαπωνική κυβέρνηση χαλάρωσε τους κανόνες για την εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και ενέκρινε την απόφαση να αποστέλλονται συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot και πυραύλων που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία με αμερικανική άδεια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την απόφαση των ιαπωνικών αρχών και είπε ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας της Ιαπωνίας, καθώς και στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube