Weather Icon

Λεωνίδας Κουμάκης: Η Τουρκία πουλάει προστασία με αντάλλαγμα εδάφη

Λεωνίδας Κουμάκης: Η Τουρκία πουλάει προστασία με αντάλλαγμα εδάφη

Ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης, Νομικός, Συγγραφέας, αρθρογράφος-Αναλυτής και μέλος του International Hellenic Association, ενόψει της επίσκεψης του Τουρκου προέδρου στην Αθήνα, μιλά στο newshub.gr για την άποψη που επανειλημμένα έχει εκφράσει ο Ερντογάν, ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική, αλλά μία οργάνωση που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του λαού της Παλαιστίνης . Αντίθετα κατά τον Ερντογάν, «εγκληματική» είναι η δράση του κράτους του Ισραήλ που «σκοτώνει, βασανίζει και έχει σκοπό να εξοντώσει τον παλαιστινιακό λαό»…

Ο κ Κουμάκης αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να υποστηρίζει όλα αυτά ο Ερντογάν τη στιγμή που ο ίδιος και η Τουρκία κάνουν στο δεκαπλάσιο, όσα κατηγορούν το Ισραήλ, στον κουρδικό πληθυσμό. Με αυτή την θεώρηση, ακυρώνεται η πάγια θέση της Τουρκίας ότι το PKK είναι τρομακρατική οργάνωση! Το PKK, λέει ο κ. Κουμάκης, δεν μπορεί να θεωρείται από κανένα ως τρομοκρατική οργάνωση!

Βαθύτερος στόχος του Ερντογάν, στη Μέση Ανατολή, είναι να βάλει «πόδι» στην Παλαιστίνη και με το πρόσχημα της «εγγυήτριας δύναμης», θέλει να «προσφέρει» προστασία, στο Παλαιστινιακό κράτος όταν αυτό σχηματιστεί… Ο Ερντογάν θέλει την Τουρκία σε ρόλο Χαλιφάτου, στο κέντρο του μουσουλμανικού κόσμου. Για το σκοπό αυτό έχει συγκεκριμένο πλάνο:
«Προστασία» με αντάλλαγμα εδάφη είναι η στρατηγική! Επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να το επιτύχει στο πολεμικό πεδίο, το προσπαθεί μέσω «επιθετικής» διπλωματίας, εκεί φυσικά που «την παίρνει», να το κάνει…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube