Πάνω από 7.000 Παλαιστίνιοι μαχητές νεκροί

Για κατάρρευση του «δικτύου» της Χαμάς έκανε λόγο ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου, στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, γεγονός που το αποδίδει στον θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της Χαμάς λόγω της επίθεσης στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός στρατηγός κάλεσε για «αύξηση της στρατιωτικής πίεσης» στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.

Πάνω από 7.000 Παλαιστίνιοι μαχητές νεκροί

Περισσότεροι από 7.000 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ.

«Πρόκειται για μια ελάχιστη εκτίμηση», δήλωσε ο Τζάτσι Χανέγκμπι σε συνέντευξή του στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

«Ο αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, γιατί δεν γνωρίζουμε τα πάντα κάτω από μέρη που κατέρρευσαν, σε σήραγγες και αλλού. Αλλά αυτή είναι η συντηρητική εκτίμηση», είπε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters