Για πολιτική εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη Γάζα κατηγόρησε το Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi, εν μέσω ενός πολέμου, που όπως είπε, πληροί τον «νομικό ορισμό της γενοκτονίας», ισχυρισμούς που το Ισραήλ απέρριψε ως «εξωφρενικούς».

Ο Σαφάντι, η χώρα του οποίου συνορεύει με τη Δυτική Όχθη και απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος των Παλαιστινίων μετά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948, δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ δημιούργησε μίσος που θα στοιχειώσει την περιοχή και θα καθορίσει τις επόμενες γενιές.

Ισραήλ: Ψευδής ο ισχυρισμός της Ιορδανίας

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ απέρριψε σήμερα ως «εξοργιστικό και ψευδή» τον ισχυρισμό του Ιορδανού υπουργού των Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι ότι το Ισραήλ εφαρμόζει μία συστηματική πολιτική, ωθώντας τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι πολεμικές συγκρούσεις συνεχίζονται.

Α. Μπλίνκεν: Επιτακτική ανάγκη η προστασία των αμάχων

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι «είναι απολύτως απαραίτητο» να ληφθεί υπόψη από το Ισραήλ, η προστασία των αμάχων στη Γάζα, προσθέτοντας ότι τον πόλεμο θα πρέπει να ακολουθήσει μία περίοδο ειρήνης που θα έχει διάρκεια, οδηγώντας σε ένα παλαιστινιακό κράτος.

Ναυτεμπορική με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ