Ρωσία 9 Μαΐου 2024

Βλαντιμίρ Πούτιν: Νέες πυρηνικές απειλές – Είμαστε πάντα σε πολεμική ετοιμότητα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Νέες πυρηνικές απειλές – Είμαστε πάντα σε πολεμική ετοιμότητα

Μίλησε για παγκόσμια σύγκρουση

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια παγκόσμια σύγκρουση αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλεί» το μήνυμά του από την Κόκκινη Πλατεία

Το μήνυμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας αλλά και το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας είναι «πάντα σε πολεμική ετοιμότητα» έστειλε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης κατά των Ναζί της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που εορτάζεται στις 9 Μαΐου.

Όπως παρατηρεί το Sky News στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία για την 79η επέτειο ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι «η Ρωσία περνάει μια δύσκολη περίοδο» αλλά ταυτόχρονα προσπάθησε να τονίσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Μόσχας απευθυνόμενος περισσότερο, πάντως, στο εξωτερικό και λιγότερο στο εσωτερικό.

Δείτε όλη την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης 

Watch live: Russia marks WWII Victory Day in Moscow

«Το μέλλον της μητέρας πατρίδας εξαρτάται από εμάς και αυτό φέτος στην Ημέρα της Νίκης είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ» είπε ο Πούτιν συμπληρώνοντας με έμφαση: «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις είναι πάντα σε στρατιωτική ετοιμότητα».

Για να κάνει, δε, ακόμα πιο αισθητό το μηνυμά του ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς φράση για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια παγκόσμια σύγκρουση αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλεί» συνέχισε στο ίδιο πνεύμα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα προσπάθησε να ενισχύσει το ηθικό των Ρώσων στρατιωτών που μάχονται στην Ουκρανία ολοκληρώνοντας την ομιλία του με τη φράση: «Ζήτω και δόξα στις ένοπλες δυνάμεις, ζήτω και δόξα στη Ρωσία, ζήτω και δόξα στη νίκη».

Αυτή είναι η ένατη φορά από το 1999 όταν και ανέβηκε στην εξουσία, που ο Πούτιν παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης, την οποία σχεδόν πάντα αξιοποιεί προς πολιτικό όφελός του παρουσιάζοντας την στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας.

Στην Κόκκινη Πλατεία παρήλασαν μονάδες του ρωσικού στρατού και άρματα μάχης ενώ στον αέρα πετούσαν μαχητικά αεροπλάνα με τους βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου να παρακολουθούν την παρέλαση φορώντας την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube