Weather Icon

Γιώργος Λιάνης: “Μετά τον Φλεβάρη θα λυθεί η βία; Ατιμώρητοι για τη δολοφονία Κατσούρη”

Γιώργος Λιάνης: “Μετά τον Φλεβάρη θα λυθεί η βία; Ατιμώρητοι για τη δολοφονία Κατσούρη”

Αιχμηρό σχόλιο από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού! «Τα κλειστά γήπεδα πλήττουν τις μικρές ομάδες. Μακάρι η κυβέρνηση να χτυπήσει τη Λερναία Ύδρα της βίας», λέει.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τη βία στα γήπεδα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό από ναυτική φωτοβολίδα 31χρονου αστυνομικού έξω από το κλειστό του Ρέντη, στο παιχνίδι βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σχολίασε ο Γιώργος Λιάνης! Ο υφυπουργός Αθλητισμού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ μίλησε στο Sportdog για το ζήτημα καυτηριάζοντας το μέτρο των άδειων εξεδρών μέχρι τον Φεβρουάριο. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να ερευνήσει πολύ ψηλά την υπόθεση και έριξε καρφιά για την πορεία της έρευνας της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ τον περασμένο Αύγουστο.

H βία είναι για μένα κοινωνικό όχι ένα οπαδικό φαινόμενο. Απλά τα γήπεδα είναι ένας ιδανικός χώρος που ευνοεί τη βία. Από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ουσιαστικά δύο είναι τα μέτρα. Θεωρώ σωστό να έχουν την ευθύνη για την ασφάλεια εντός του γηπέδου οι διοικήσεις των ομάδων και οι Ανώνυμες Εταιρείες. Άλλωστε αυτό συμβαίνει και στο εξωτερικό. Είναι δικό τους προϊόν, αυτές πρέπει να το διαφυλάξουν. Πέρα από τα γήπεδα όμως την ευθύνη έχει η αστυνομία.

Αλλά τί ακριβώς σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα γήπεδα μέχρι τον Φλεβάρη και οι αγώνες θα γίνονται χωρίς φιλάθλους. Μετά τον Φλεβάρη τί; Από ποιο από τα μέτρα αντιμετωπίζεται η βία;

Από τους θεατές το 90% είναι φίλαθλοι. Και αυτοί δεν έχουν ευθύνες γιατί συμπεριφέρονται καλά σε όλη την Ελλάδα. Το 10% είναι αυτοί που δημιουργούν επεισόδια είναι το πρόβλημά μας.

 Τί θα αλλάξει μετά τον Φεβρουάριο; Ωραία, άντε και γίνονται οι αγώνες χωρίς θεατές. Αυτό πλήττει περισσότερο τις μικρές ομάδες, που έχουν ανάγκη αυτά τα έσοδα. Κατά συνέπεια από το μέτρο αυτό τιμωρείται η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων και αδικούνται οι μικρές ομάδες.

Μακάρι η κυβέρνηση να φτάσει πολύ ψηλά στην αναζήτηση υπευθύνων, για να χτυπήσει τη Λερναία Ύδρα της βίας. Πολύ ψηλά για παράδειγμα ήταν το θέμα της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, την ώρα που η αστυνομία γνώριζε τα πάντα για τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έρχονταν στην Αθήνα. Εκεί οι έρευνες πόσο ψηλά έφτασαν. Οι πολλοί ψηλά έμεινα ατιμώρητοι», ανέφερε ο κ. Λιάνης μιλώντας στο Sportdog.gr.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube