Weather Icon
Ισραήλ , Κατάρ , Παλαιστίνη 2 Δεκεμβρίου 2023

Γάζα: Αντιπροσωπεία της Μοσάντ στο Κατάρ για νέα προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός

Γάζα: Αντιπροσωπεία της Μοσάντ στο Κατάρ για νέα προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός

Φωτ: AP

Ελπίδες για νέα κατάπαυση του πυρός

Οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ξεκίνησαν και πάλι χθες, Παρασκευή, ύστερα από επταήμερη ανακωχή

Μια αντιπροσωπεία της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ έφτασε το Σάββατο στη Ντόχα για συζητήσεις με τους διαμεσολαβητές του Κατάρ σχετικά με νέα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Οι συνομιλίες επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο απελευθέρωσης και άλλων ισραηλινών ομήρων.

Οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ξεκίνησαν και πάλι χθες, Παρασκευή, ύστερα από επταήμερη ανακωχή. Το Ισραήλ δήλωσε ότι η Χαμάς παραβίασε τους όρους της συμφωνίας εκτοξεύοντας ρουκέτες προς το έδαφός του. Σύμφωνα με το DPA, υψηλόβαθμο στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο Χαλίλ αλ-Χαγιά, κατηγόρησε χθες, σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, το Ισραήλ ότι απέρριψε αρκετές «πρωτοβουλίες και προτάσεις» για παράταση της εκεχειρίας.

Η εφημερίδα Times of Israel ανέφερε «εκτεταμένες χερσαίες μάχες» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα γύρω από τη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο (DPA). Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι στην περιοχή βρίσκονταν κάποια από τα ηγετικά μέλη της Χαμάς.

Ο εφιάλτης επέστρεψε στη Λωρίδα της Γάζας

Στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ ξεκίνησαν και πάλι οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο δύο μελών της εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στον νότιο Λίβανο, όπου επίσης σκοτώθηκε ένας άμαχος.

Την ίδια ώρα, τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα εισήλθαν μέσω της αιγυπτιακής πλευράς από το πέρασμα της Ράφα καθ’ οδόν προς το πέρασμα Αούτζα για επιθεώρηση προτού συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Δύο βυτιοφόρα και 50 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια διέσχισαν την αιγυπτιακή πλευρά κατευθυνόμενα προς την Αούτζα για έλεγχο, πρόσθεσαν οι πηγές του Reuters.

Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters, Τimes of Israel

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube