Παρά τις απώλειες που έχει υποστεί μέχρι στιγμής στον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ, η Χαμάς παραμένει ανθεκτική και ικανή να αναδομήσει τις στρατιωτικές της ικανότητες, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές.

Ως αποτέλεσμα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι διαμηνύουν ότι πρέπει να εμπλακούν σε έναν «παρατεταμένο» πόλεμο για να επιτύχουν τον στόχο τους να καταστρέψουν την παλαιστινιακή ένοπλη ομάδα, ανέφεραν στην τελευταία έκθεσή τους αναλυτές από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) και το Critical Threats Project (CTP).

Η Χαμάς συνεχίζει να μάχεται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς δυτικά του Μπέιτ Χανούν στις 26 Δεκεμβρίου, και περιορίζει την προσπάθεια του Ισραήλ να «εκκαθαρίσει και να κρατήσει» την πόλη Τζαμπαλίγια.

«Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ διεξήγαγαν επίσης μια κοινή σύνθετη ενέδρα χρησιμοποιώντας τυπικούς και θερμοβαρικούς πυραύλους εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα σπίτι στην πόλη Τζαμπαλίγια», ανέφεραν οι αναλυτές.

Οι Παλαιστίνιοι μαχητές συμμετείχαν επίσης σε «σφοδρές μάχες» κατά των ισραηλινών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και συνέχισαν να εκτοξεύουν όλμους και ρουκέτες προς το νότιο Ισραήλ στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Δυτική Όχθη, όπου Παλαιστίνιοι μαχητές συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις σε εννέα τοποθεσίες στις 25 Δεκεμβρίου και σε τέσσερις τοποθεσίες στις 26 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, αυτές τις ημέρες, οι μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου πραγματοποίησαν 19 επιθέσεις στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον νότιο Λίβανο.

Ναυτεμπορική