Weather Icon
Ρωσία , Συρία 2 Μαΐου 2024

Ανθρωπιστική οργάνωση κατηγορεί τη Μόσχα για βομβαρδισμό νοσοκομείου το 2019 στην κατεχόμενη βόρεια Συρία

Ανθρωπιστική οργάνωση κατηγορεί τη Μόσχα για βομβαρδισμό νοσοκομείου το 2019 στην κατεχόμενη βόρεια Συρία

Η επίθεση έγινε στο κατεχόμενο από τρομοκράτες τζιχαντιστές Ιντλίμπ

Η Ρωσία, η οποία επενέβη στρατιωτικά στη σύγκρουση στη Συρία το 2015 για να ενισχύσει τις δυνάμεις του συμμάχου της προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει κατηγορηθεί από ερευνητές του ΟΗΕ για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Συρία, αλλά δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπη με κανένα διεθνές δικαστήριο.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο στη Συρία.

Η νέα καταγγελία, που κατατέθηκε την 1η Μαΐου αλλά δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, κατηγορεί τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία ότι σκότωσε δύο αμάχους σε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στο χειρουργικό νοσοκομείο Kafr Nobol στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ στις 5 Μαΐου 2019.

Την έφεραν στην επιτροπή ο ξάδελφος των νεκρών και η οργάνωση Hand in Hand for Aid and Development, μια ομάδα βοήθειας που υποστήριζε το νοσοκομείο, το οποίο βρισκόταν σε έδαφος που κατέχουν ένοπλες ομάδες που αντιτίθενται στον Άσαντ.

Η καταγγελία βασίζεται σε βίντεο, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και ηχογραφήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αλληλογραφίας μεταξύ ενός Ρώσου πιλότου και του επίγειου ελέγχου σχετικά με τη ρίψη πυρομαχικών.

Πηγές: Reuters, liberal.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube