Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Σουηδία , Τουρκία 9 Δεκεμβρίου 2023

Φιντάν για επικύρωση ένταξης Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Είναι στη διακριτική ευχέρεια της Βουλής

Φιντάν για επικύρωση ένταξης Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Είναι στη διακριτική ευχέρεια της Βουλής

Συνεχίζεται το… δούλεμα στις ΗΠΑ από πλευράς της Τουρκίας

Θέμα χρόνου είναι η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την τουρκική Εθνοσυνέλευση, όπως άφησε να εννοηθεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Ο Φιντάν τόνισε ότι συζήτησε επίσης την αίτηση της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης με τον Μπλίνκεν.

«Από εδώ και στο εξής, είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινοβουλίου και το έχουμε μεταφέρει αυτό στους ομολόγους μας» δήλωσε ο Φιντάν.

«Πλήρης απογοήτευση»

Το βέτο που άσκησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά του προτεινόμενου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ήταν μια «πλήρης απογοήτευση», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Οι φίλοι μας εξέφρασαν για άλλη μια φορά ότι η Αμερική είναι πλέον μόνη της σε αυτό το θέμα, ειδικά στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TRT την Παρασκευή.

Ο Φιντάν μίλησε μετά από συνάντηση με τους ομολόγους του από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και τον Αραβικό Σύνδεσμο, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Ουάσινγκτον.

Το αίσθημα της «πλήρους απογοήτευσης» τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Η Ουάσινγκτον αντίθετα υποστηρίζει τις παύσεις στις μάχες για την προστασία των αμάχων και την απελευθέρωση των ομήρων που είχε πάρει η Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους δυτικούς συμμάχους της και ορισμένα κράτη του Κόλπου, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική ομάδα.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube