Weather Icon
ΟΗΕ , Τουρκία 9 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χρειάζεται μεταρρύθμιση

Ερντογάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χρειάζεται μεταρρύθμιση

Η Τουρκία διεκδικεί θέση μονίμου μέλους στο Σ.Α. του ΟΗΕ

Πηγή Άρθρου: ΑΠΕ – ΜΠΕ, liberal.gr

«Η απαίτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για μία κατάπαυση του πυρός απορρίφθηκε μόνο από το βέτο των ΗΠΑ. Είναι αυτό δικαιοσύνη; Αναρωτήθηκε ο Ερντογάν στη διάρκεια ενός συνεδρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κωνσταντινούπολη.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χρειάζεται να μεταρρυθμιστεί», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Βέτο των ΗΠΑ σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο χθες Παρασκευή σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους, παρά την πίεση του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες που κατήγγειλε τη «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων.

Το σχέδιο ψηφίσματος υπερψηφίστηκε από 13 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταψηφίστηκε από τις ΗΠΑ, ενώ απείχε το Ηνωμένο Βασίλειο. Είχε συνταχθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την άνευ προηγουμένου ενεργοποίηση από τον ΓΓ του ΟΗΕ του άρθρου 99 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, που επιτρέπει στον Γενικό Γραμματέα να εφιστά την προσοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας σε θέμα που «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube