Weather Icon

Η MİT προειδοποιεί το τουρκικό κοινό για τις δραστηριότητες ξένων μυστικών υπηρεσιών

Η MİT προειδοποιεί το τουρκικό κοινό για τις δραστηριότητες ξένων μυστικών υπηρεσιών

Μετά τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες, Οι αρχές ασφαλείας της Κίνας προειδοποιούν: «Παιχνίδια κατασκόπων στις διαδικτυακές γνωριμίες και σε ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας», έρχεται και η MİT να ενημερώσει τον λαό της εφιστώντας του την προσοχή στις δραστηριότητες ξένων μυστικών υπηρεσιών κατά της Τουρκίας.

Η MİT εξέδωσε ένα βίντεο για να προειδοποιήσει τους Τούρκους πολίτες σχετικά με τις πιθανές δραστηριότητες ξένων πρακτόρων στη χώρα, προτρέποντάς τους να καταγγείλουν τα άτομα που κάνουν ύποπτες ερωτήσεις.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στον ιστότοπό της την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών τονίζει την πολύπλευρη φύση των σύγχρονων κατασκοπευτικών εγχειρημάτων, προσθέτοντας ότι η συλλογή πληροφοριών στοχοποιεί ένα ευρύ φάσμα του κοινού.

«Εχθρικά ή δυνητικά εχθρικά μέλη των μυστικών υπηρεσιών έρχονται σε επαφή με τους πολίτες μας μέσω διαφόρων μεθόδων. Οι εχθρικές υπηρεσίες πληροφοριών που στοχεύουν στα συμφέροντα, την ενότητα, την ακεραιότητα και τις αξίες της χώρας μας μπορούν να στρατολογήσουν τους πολίτες μας ως κατασκόπους», αναφέρεται στο βίντεο.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να ζητήσουν από τους στρατολογηθέντες κατασκόπους τους να διεξάγουν ανάλυση πληροφοριών ή να προετοιμάζουν εκθέσεις κατόπιν συλλογής πληροφοριών μέσω ανοικτών πηγών. Μπορούν επίσης να τους ζητήσουν να αποκτήσουν τις διευθύνσεις των στόχων τους ή να διεξάγουν αναγνώριση σε σημαντικά κτήρια ή εγκαταστάσεις», αναφέρεται επίσης στο βίντεο που ανήρτησε η MİT.

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών υπενθύμισε ότι ακόμη και η άθελη βοήθεια σε πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών συνιστά έγκλημα, δηλώνοντας ότι πριν απαντήσει κανείς σε «περίεργες, ύποπτες και ευαίσθητες ερωτήσεις» αγνώστων ατόμων, θα πρέπει να ρωτά την ταυτότητα του ερωτώντος.

Τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να αναφέρονται στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή σε ειδική σελίδα που έχει ετοιμάσει η MİT για τις γνωστοποιήσεις από το κοινό.

Η ανακοίνωση της MİT ήρθε μετά τις επιχειρήσεις κατά του δικτύου κατασκοπείας της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών στην Τουρκία.

Η αστυνομία και η MİT διεξήγαγαν πρόσφατα μια σειρά επιχειρήσεων κατά φορέων που εμπλέκονται σε δραστηριότητες κατασκοπείας για λογαριασμό της Mossad στη χώρα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη αρκετών υπόπτων που φέρονται να πούλησαν πληροφορίες στη Mossad.

Προηγούμενες έρευνες αποκάλυψαν ότι η Mossad στρατολόγησε Παλαιστίνιους και Σύριους υπηκόους στην Τουρκία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης κατά των αλλοδαπών που ζουν στην χώρα.

 

 

 

Πηγή: https://www.hurriyetdailynews.com/turkish-intel-warns-public-against-foreign-espionage-activities-193185

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube