Weather Icon

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Ο Τερίμ στον Παναθηναϊκό και η διείσδυση της Τουρκίας στην Ελλάδα

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Ο Τερίμ στον Παναθηναϊκό και η διείσδυση της Τουρκίας στην Ελλάδα

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Το χρήμα τα κάνει όλα. Πρώτα μας έφεραν τις τουρκικές σειρές, για να συνηθίσουμε. Τώρα γίνεται κανονική διείσδυση.

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος , νομικός, Δρας Παντείου Πανεπιστημίου ( Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός ) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Πανεπιστημίου Πειραιά, μιλάει για την πάντα προβλέψιμη στρατηγική του Ερντογάν και τις αναθεωρητικές του κινήσεις που εμπεδώνουν κλίμα δορυφοροποίησης της Ελλάδας σε Θράκη- Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, εξηγεί γιατί η κίνηση της διαλυμένης κρατικά Λιβύης να καταθέσει στον ΟΗΕ συντεταγμένες με χωρικά ύδατα 12 ν.μ. και συνορεύουσα 24 ν.μ. βόρεια και με υπολογισμό παράνομα ως κλειστού του κόλπο της Σύρτης, αφενός παράγει και νέα δεδομένα για του Τουρκολιβυκό μνημόνιο, όσο η Ελλάδα ακόμη και νότια της Κρήτης δεν προχωρά σε χωρικά ύδατα, αφετέρου και κυρίως απομακρύνει ακόμη περισσότερο την Κύπρο από την Ελλάδα στις οριοθετήσεις και αποκαλύπτει περισσότερα για την μελλοντική τύχη του συμπλέγματος Καστελλορίζου.

Ο κ. Σταθακόπουλος αναλύει επίσης την διείσδυση και την επιρροή με οικονομικούς όρους της Τουρκίας στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως το 2024 είναι 50 χρόνια πλέον από την Τουρκική εισβολή και Κατοχή στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, αλλά η Ελλάδα δείχνει να πορεύεται σε όλα χωρίς στρατηγική σε έναν κόσμο που μέσα στην πολυ-πολικότητα του μετασχηματίζεται με πολλές αβεβαιότητες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube