Weather Icon

Δημήτρης Νατσιός: Η σημαία μας βάφεται κόκκινη μόνο από το αίμα των ηρώων

Δημήτρης Νατσιός: Η σημαία μας βάφεται κόκκινη μόνο από το αίμα των ηρώων

Δημήτρης Νατσιός: Διακωμώδηση του εθνικού μας συμβόλου στη Νέα Υόρκη

Ομιλία του Δημήτρη Νατσιού, προέδρου της ΝΙΚΗΣ, στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024» (17/12/2023).

Το ρεπορτάζ

Μια διαφορετική Ελληνική σημαία, φτιαγμένη από κλινοσκεπάσματα, σε χρώμα ροζ, παρουσιάστηκε σε έκθεση («Neighborhood Guilt») στο Γενικό Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, από την καλλιτέχνιδα Γεωργία Λαλέ, η οποία προκάλεσε σάλο.

Την ώρα που ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος Νέας Υόρκης κ. Ντίνος Κωνσταντίνου, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε, υπερασπίζονταν την ελευθερία της Τέχνης, στην ελληνική Βουλή ο Πρόεδρος του Κόμματος Νίκη κ. Δημήτρης Νατσιός “επεδείκνυε” την ρόζ ελληνική σημαία εκφράζοντας παράλληλα την έντονη δυσαρέσκειά του γιατί στην εικαστική έκθεση που φιλοξενήθηκε στο ελληνικό προξενείο Νέας Υόρκης παρουσιάστηκε η ελληνική σημαία με ροζ χρώματα. «Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας», είπε ο κ. Νατσιός, από βήματος κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας, χθες Κυριακή, για τον Προϋπολογισμό.

Η αντίδραση του κ. Νατσιού ήλθε σε συνέχεια άλλων αντιδράσεων που προκάλεσε η εικαστική Έκθεση, αντιδράσεων που έφθασαν μέχρι του ακραίου ορίου να θεωρηθεί δήθεν ως “υπεύθυνη” για την έμπνευση της καλλιτέχνιδος, Γεωργίας Λαλέ, η πολιτική (!) του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη: “Με μία σημαία ασορτί, ως σύμβολο της ξεφτίλας και της ισοπέδωσης των πάντων από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη“, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση “αγανακτισμένου” Έλληνα στο διαδίκτυο, με την αυθαίρετη ερμηνεία πως τάχα “φαίνεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης δεν αρκείται μόνο στους τεμενάδες στον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά θέλει να δώσει και μία πιο… ευχάριστη χροιά στην εξωτερική πολιτική που ασκεί“.

Είναι δυνατόν να επιτρέπεται μια τέτοια προσβολή του εθνικού μας συμβόλου; Όσο καλός και αν ήταν ο σκοπός (μήνυμα για την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες), το εθνικό σύμβολο της χώρας μας δεν επιτρέπεται να βεβηλώνεται έτσι.

Στα υπόλοιπα θέματα που θίχτηκαν:

Τα τελευταία 15 χρόνια οι κυβερνήσεις στο θέμα του χουλιγκανισμού δεν τολμούν να αγγίξουν το κατεστημένο της βίας και όσους το ευνοούν. Ατιμωρησία, ηθική κατάπτωση και ασυδοσία, οι νέοι πάσχουν από κρίση κοινωνικής ταυτότητας με αποτέλεσμα της στρατολόγησή τους σε οπαδικούς στρατούς.

Κ. Τσακαλώτο, δείχνατε εσείς αγάπη όταν ψηφίζατε τα μνημόνια που έστειλαν στον τάφο συμπολίτες μας, τα παιδιά μας στα ξένα, όταν μειώνατε συντάξεις;

Ας επικεντρωθούμε στους Έλληνες αντί να επιδοτούμε τον εποικισμό της χώρας από Ισλαμιστές. Σε κάποιες περιοχές της Αθήνας νοιώθεις ότι ακυρώθηκε η Επανάσταση του ΄21.

Ο προϋπολογισμός δείχνει τελικά ότι η κυβέρνηση δρα ως διαχειριστής, τοποτηρητής και φιλήκοος των ξένων. Λείπει το όραμα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube