Weather Icon

Χριστούγεννα χωρίς αλληλεγγύη…

Χριστούγεννα χωρίς αλληλεγγύη…

Οι βόρειοι εταίροι μας άφησαν στο έλεος Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία

Η πλειοψηφία των εταίρων μας έχουν ανταλλάξει την αλληλεγγύη τους και την υποχρέωσή τους για τη μετεγκατάσταση μεταναστών έναντι 20 χιλιάδων ευρώ το κεφάλι. Εν ολίγοις, θα μας πληρώνουν για να διατηρούν το πρόβλημα στην Κύπρο ζωντανό! Διότι, στη δική μας περίπτωση, το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά πώς θα μειωθούν οι ροές και πώς θα ήταν δυνατό να απορροφηθεί από τους πλούσιους και «ανθρωπιστές εταίρους» μας, αριθμός μεταναστών, επειδή δεν αντέχουμε. Πνιγόμαστε.

Οι εταίροι μας αγοράζουν τον μπελά, χωρίς εμείς να αναπνέουμε. Όταν, μάλιστα, οι ξένοι ακούν ότι η ΕΕ πληρώνει 20 χιλιάδες ευρώ το κεφάλι για όσους θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, γιατί να μην επιλέξουν ως πρώτη χώρα εισόδου την Κύπρο; Με άλλα λόγια, συνεχίζουμε να είμαστε αποκλεισμένο νησί, αφού είμαστε εκτός Σένγκεν λόγω κατοχής, και ελκυστικός προορισμός. Εκτός, λοιπόν, από τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε εξ ιδίων, η Κυβέρνηση οφείλει να «στήσει πόδι» εντός της ΕΕ, διότι πρόκειται για θέμα επιβίωσης, που συνδέεται με τον Αττίλα. Και συμβαίνει αυτό, αφού το 75% των μεταναστευτικών εισροών προέρχονται από την Τουρκία μέσω κατεχομένων. Χωρίς η Άγκυρα να εφαρμόζει τη συμφωνία επανεισδοχής με την Κυπριακή Δημοκρατία για να μπει τέλος στον νέο οιονεί εποικισμό.

Τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης υπάρχουν και δη μέσω της οικονομικής στήριξης των 2 δις ευρώ προς την Τουρκία από την ΕΕ. Ερώτημα: Γιατί η Κυβέρνηση δεν συνδέει το θέμα αυτό με την εφαρμογή της συμφωνίας για την επανεισδοχή εφόσον είναι θέμα συναφές με το μεταναστευτικό; Τι φοβάται; Ότι θα χαλάσει το «καλό κλίμα» ενόψει της άφιξης της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ ή ότι θα παρεξηγηθούν οι εταίροι μας επειδή δεν θα συμπεριφερθούμε αλληλέγγυα προς την κατοχική Τουρκία; Δυστυχώς, όσες προσευχές και δεήσεις και αν γίνουν στον Ύψιστο λόγω εορτών, όπως τα πράγματα εξελίσσονται, ούτε από το μεταναστευτικό ούτε από την κατοχή θα απαλλαγούμε σύντομα. Διότι, είχαν δίκαιο οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Συν Αθηνά και χείρα κίνει… Καλά Χριστούγεννα!

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube