Weather Icon

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Στρουθοκαμιλίζουμε μπροστά στον προγραμματισμό των Τούρκων

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Στρουθοκαμιλίζουμε μπροστά στον προγραμματισμό των Τούρκων

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, στο Πολιτιστικό κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, στην Αργυρούπολη, η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης ανακήρυξε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, Πρεσβευτή Ποντιακού Ελληνισμού.

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που προωθεί ο σύλλογος με διάθεση να αποδώσει φόρο τιμής σε εκείνους που με την δράση, το έργο και τη γενικότερη στάση ζωής τους προβάλλουν και υπηρετούν τις αρχές και τις αξίες του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Μακαριώτατος ήταν συγκλονιστικός στην ομιλία του! Για μία ακόμα φορά συνέδεσε τα χαρακτηριστικά που ενώνουν τον Πόντο με την Κύπρο και σήμανε συναγερμό. “Ο Ελληνισμός υπνώττει και σήμερα, χωρίς να μελετά στα σοβαρά τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και να παίρνει μαθήματα από το παρελθόν. Εξαντλείται σε προτάσεις καλής θέλησης. Σαγηνεύεται από τις ψευδαισθήσεις καλής γειτονίας. Στρουθοκαμηλίζει μπροστά στον ξεκάθαρο προγραμματισμό των Τούρκων”, ανέφερε στον λόγο του, στέλνοντας και ένα μήνυμα:

Είναι καθήκον κάθε Έλληνα να ασχολείται με τα εθνικά θέματα, όπως η μάχη για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντινίδης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube