Weather Icon
Γεωργία 10 Δεκεμβρίου 2023

Αλεξανδρούπολη: Mικροί παραγωγοί αναδεικνύουν και προωθούν τα ελληνικά προϊόντα

Αλεξανδρούπολη: Mικροί παραγωγοί αναδεικνύουν και προωθούν τα ελληνικά προϊόντα

Με σκοπό την ανάδειξη και προστασία της ελληνικότητας και ποιότητας των προϊόντων που παράγουν  κυρίως μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν οι «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί»

Πρόκειται για την σύμπραξη 30 μικρών παραγωγικών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και τρεις από την Θράκη με προϊόντα που έχουν να κάνουν με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  ποικιλίας Μάκρης, ταχίνι από την Αλεξανδρούπολη από τοπικό σπόρο σουσαμιού, Εβρίτικη ποικιλία που παράγεται με τον παραδοσιακό Εβρίτικο τρόπο παραγωγής σουσαμιού, καθώς και σαλιγκάρια από τον Έβρο.

«Είμαστε μια πρωτοβουλία με 30μέλη από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο που πριν τρία χρόνια αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γνωρίσουν οι καταναλωτές εμάς και τα προιόντα μας και να κάνουμε κάποιες δράσεις όπως το Γαλάζιο Σάββατο», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Αγγελική Παπαράδη μέλος της πρωτοβουλίας «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί» και συντονίστρια της δράσης Γαλάζιο Σάββατο, τόνισε πως η « δράση «Γαλάζιο Σάββατο» οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2021 και φέτος απέναντι στο black Friday  και στόχος μας είναι αυτή η δράση να γίνε θεσμός. Αυτήν την ημέρα κάνουμε μια στροφή στα ελληνικά προιόντα και θέλουμε οι καταναλωτές έστω για μια ημέρα να τα αναζητήσουν και να στηρίξουν ελληνικές επιχειρήσεις».

Όπως εξήγησε η κ. Παπαράδη  οι Μικροί Έλληνες Παραγωγοί είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα και για να γίνει κάποιος μέλος έχουμε θεσπίσει ένα κανονισμό βάση του οποίου γίνεται ένα είδος σαν πιστοποίηση. Δηλαδή ελέγχεται κάποιος για να ενταχθεί στην πρωτοβουλία, ελέγχεται για την νομιμότητα της επιχείρησης του, ελέγχεται για το εάν εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία ανάλογα με τα προιόντα που παράγει και ελέγχεται για τα προιόντα του από ποιοτικές πλευρές για να μπορέσει να ενταχθεί. Από την στιγμή που εντάσσεται μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις δράσεις».

Όσο αφορά το πως θα επιλέγουμε τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα η κ. Παπαράδη ήταν σαφής «Αν όντως μας ενδιαφέρει να επιλέξουμε ένα ελληνικό προϊόν πρέπει πάντα να διαβάζουμε λεπτομερώς την ετικέτα ,να κάνουμε έρευνα γιατί αυτην την στιγμή η αγορά είναι κατακλυσμένη  από εισαγόμενα προιόντα που θυμίζουν ελληνικά αλλά  αν διαβάσει κανείς την ετικέτα  θα καταλάβει ότι δεν είναι ελληνικής παραγωγής. Επομένως  πρέπει  να διαβάζουμε σωστά την ετικέτα  να αναζητούμε την χώρα προέλευσης-συσκευασίας παραγωγής για να είμαστε βέβαιοι ότι ένα προϊόν είναι ελληνικό».

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube