Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Νοεμβρίου 2023

Βεβήλωση της μνήμης – Οι Σουλιώτισσες του Ζαλόγγου ήταν αγωνίστριες ηρωίδες και όχι “θύματα βίας”

Βεβήλωση της μνήμης – Οι Σουλιώτισσες του Ζαλόγγου ήταν αγωνίστριες ηρωίδες και όχι “θύματα βίας”

Από Άρι Σέφερ – Ary Scheffer Museum, Κοινό Κτήμα, commons.wikimedia.org

Η βεβήλωση της μνήμης των ηρωίδων του Ζαλόγγου

Του Σωτήρη Λ. Δημητρίου

Ζάλογγο, από κορωνίδα παλικαριάς, ηρωισμού και δόξας, για την ελευθερία και την τιμή σε απόλυτη υποτίμηση των ιδανικών τους, οι Σουλιώτισσες υποβαθμίζονται και γίνονται γυναίκες «θύματα βίας».

Οι Σουλιώτισσες ήταν μαχήτριες της επανάστασης, δεν ήταν θύματα βίας κατά των γυναικών… Ανιστόρητες πρωτοβουλίες και απόλυτη υποβάθμιση του αγώνα και της θυσίας τους!

Τέτοιες γελοίες ιδέες, να πάνε να τις εφαρμόσουν και στις αγωνίστριες του Κουρδιστάν σήμερα, να ακούσουν την μουσική, πώς κροταλίζουν τα όπλα τους!!!  

Δηλαδή η κορωνίδα ηρωισμού των Σουλιωτισσών, το σύμβολο αγωνιζόμενων  γυναικών εναντίον του κατακτητή και η θυσία τους στον υπέρτατο αγώνα για την ελευθερία, θα θεωρηθεί ότι: «καταπατήθηκαν τα δικαιώματα  στις φουκαριάρες τις γυναικούλες του Σουλίου και πρέπει οι κακοί Ηπειρώτες να δεχτούν το Ζάλογγο ως σύμβολο των καταπιεσμένων γυναικών;» Αυτό σαν αντίληψη δεν είναι νοσηρό; Γιατί πρέπει να παραμορφωθεί  και να υποβαθμιστεί ο αγώνας Σουλιωτών και Σουλιωτισσών και να υποτιμηθεί ο ρόλος τους στο Ζάλογγο; Αρχή τίνος κακού είναι αυτή η παραποίηση; Τι πρόκειται να ακολουθήσει άραγε;

Επισημοποιείται η υποτίμηση της γυναίκας Σουλιώτισσας μέσω της UNESCO ή δεν έχουμε καλή ενημέρωση;

Δεν συνέβησαν τα γεγονότα επειδή ήσαν γυναίκες αλλά σαν άνθρωποι και αγωνιστές –αγωνίστριες μαχόμενες για την ελευθερία ισάξια με τους άνδρες.  

Τα δικαιώματα σαν γυναίκες τα είχαν ήδη αποκτήσει στην κυριολεξία με το σπαθί τους, πολεμώντας δίπλα στους άντρες.

Τέτοια απόλυτη υποβάθμιση της γυναίκας και του ιερού αγώνα τους για την ελευθερία, από ποιο μυαλό ξεφύτρωσε;

Σταματήστε την υποβάθμιση του αγώνα τους, αλλάξτε αμέσως τις προφάσεις με τις οποίες γίνεται η εκδήλωση και να αναφέρετε, μόνο την  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!

ΕΛΕΟΣ!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube