Weather Icon
Κίνα , Οικονομία & Αγορές 2 Νοεμβρίου 2023

Reuters: Σε πτώση οι μετοχές της Nvidia μετά την αναφορά για ακυρωμένες παραγγελίες στην Κίνα

Reuters: Σε πτώση οι μετοχές της Nvidia μετά την αναφορά για ακυρωμένες παραγγελίες στην Κίνα

Οι μετοχές της Nvidia Corp υποχώρησαν κατά περίπου 5% σε χαμηλό σχεδόν πέντε μηνών την Τρίτη (31/10) μετά από μια αναφορά της Wall Street Journal ότι ο γίγαντας της τεχνητής νοημοσύνης (AI) ενδέχεται να αναγκαστεί να ακυρώσει προηγμένες αξίας έως και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραγγελίες τσιπ στην Κίνα σε συμμόρφωση με τους νέους περιορισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η Nvidia ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι οι παραγγελίες τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που είχαν προγραμματιστεί για παράδοση το επόμενο έτος σε μεγάλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba Group, TikTok ιδιοκτήτη-ByteDance και Baidu, υπόκεινται στους τελευταίους περιορισμούς εξαγωγών που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, ανέφερε η Wall Street Journal. , επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε έως και τα 392,30 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 4,7%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου. Η μετοχή, η οποία υπήρξε ένας από τους κύριους μοχλούς της φετινής άνοδος 22% στον δείκτη Nasdaq, υποχωρεί τώρα σχεδόν κατά 20% από το υψηλό ρεκόρ κλεισίματος των 493,55 δολαρίων που έφτασε στις 31 Αυγούστου. Τελευταία σημείωσε πτώση 2,09%.

«Η μετοχή γίνεται υπερπουλημένη», δήλωσε ο Tom Plumb, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής χαρτοφυλακίου στην Plumb Funds, η οποία έχει τη Nvidia ως μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές της.

“Προηγουμένως, η Nvidia είχε πει ότι αυτό δεν πρόκειται να έχει βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο, αλλά είναι περισσότερο μακροπρόθεσμα. Εξακολουθούμε να περιμένουμε ένα αρκετά δυνατό τρίμηνο και πιστεύουμε ότι είναι μια εξαιρετική μακροπρόθεσμη συμμετοχή, αν και δεν προσθέτουμε νέες θέσεις λόγω της αστάθειας», πρόσθεσε ο Plumb.

Ένας εκπρόσωπος της Nvidia είπε ότι υπάρχει “υψηλή ζήτηση” για τα προηγμένα τσιπ της, τα οποία συχνά απαιτούν σημαντικό χρόνο παράδοσης για την κατασκευή, και ότι εργάζεται για να κατανείμει παραγγελίες στο “ευρύ φάσμα πελατών” της στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

“Αυτοί οι νέοι έλεγχοι εξαγωγών δεν θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στο εγγύς μέλλον”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Nvidia σε δήλωση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές στις αποστολές περισσότερων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάστηκαν από την Nvidia και άλλες στην Κίνα, μια κίνηση που αποσκοπούσε να σταματήσει το Πεκίνο από το να λαμβάνει αμερικανικές τεχνολογίες αιχμής για την ενίσχυση του στρατού του.

Οι νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ τον Νοέμβριο και περιελάμβαναν ελέγχους εξαγωγών σε χώρες όπως το Ιράν και η Ρωσία.

«Πιστεύω ότι η Nvidia τιμολογείται για την τελειότητα και κάθε ταξίδι μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο όταν έχετε μια μετοχή που διαπραγματεύεται με 20 φορές τις πωλήσεις και 40 φορές τα κέρδη», δήλωσε ο Thomas Hayes, πρόεδρος της Great Hill Capital στη Νέα Υόρκη.

ΠΗΓΗ: Reuters.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube