Weather Icon

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Με κομμένη την ανάσα η Αθήνα αναμένει τον Ερντογάν: Με σχετική ευκολία δέχθηκε την επίσκεψη του, αλλά τώρα προσεύχεται να μην δείξει τον πραγματικό, τον κακό εαυτό του…

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Με κομμένη την ανάσα η Αθήνα αναμένει τον Ερντογάν: Με σχετική ευκολία δέχθηκε την επίσκεψη του, αλλά τώρα προσεύχεται να μην δείξει τον πραγματικό, τον κακό εαυτό του…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Η συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή, και οι αναφορές του στην επίσκεψη του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα, τάραξε κυριολεκτικά τα διπλωματικά νερά στην ελληνική πρωτεύουσα.

Είναι ο δεύτερος πρωθυπουργός της Ελλάδας, που προειδοποιεί για τον «κακό γείτονα» Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μέχρι και σήμερα δείχνει μία ακραία παραβατική συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα, με αποκορύφωμα την κατοχή και τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και της βόρειας Συρίας, όπου ζουν χιλιάδες Κούρδοι.

Μόλις τρεις ημέρες έδωσε εντολή για τη δολοφονία ανώτερου στελέχους των YPG, των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι παραμένουν οι μοναδικοί γνήσιοι σύμμαχοι των Αμερικανών στην περιοχή.

  • Ο Ερντογάν δεν σέβεται απολύτως κανένα. Για ποιο λόγο νομίζουν στην Αθήνα ότι θα σεβαστεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα.

Δεν κρίνω την απόφαση για την αποδοχή της πραγματοποίησης της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα αυτή την περίοδο, όταν μάλιστα επιτίθεται με σκαιότατο τρόπο στο Ισραήλ, που αποτελεί πλέον στρατηγικό εταίρο της Αθήνας στην περιοχή και φυσικά, όταν συνεχίζει να σχεδιάζει την άλωση όλης της Κύπρου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Θα κρίνουμε (και αν χρειαστεί θα κατακρίνουμε) μετά την επίσκεψη του μικρού «Σουλτάνου» στην ελληνική πρωτεύουσα. Με τα σημερινά δεδομένα, ειλικρινά δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για τη συμπεριφορά του.

Πιθανότατα θα αποφύγει να προκαλέσει στα ίσια τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει προετοιμαστεί για να του απαντήσει. Δεν πρόκειται να το παίξει …Όλαφ Σολτς ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Όπως θυμούνται οι αναγνώστες μας, ο Ερντογάν καθύβρισε τη Γερμανία και ο Καγκελάριος έβλεπε το ταβάνι.

Αυτό δεν θα το πράξει ο κ. Μητσοτάκης, είναι σίγουρο. Θα απαντήσει και εύχομαι να αποστομώσει τον ισλαμιστή πρόεδρο, εάν επιχειρήσει να θέσει τις γνωστές παράνομες απαιτήσεις του για τα νησιά του Αιγαίου.

Εάν δεν το πράξει, απλά θα στείλει κόσμο πρωτίστως στην ελληνική ακροδεξιά και δευτερευόντως στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο αν φύγει από τη μέγγενη του νεοφιλελευθερισμού και το «παίξει» πατριωτικά, θα έχει μεγάλα δημοσκοπικά κέρδη.

Δεν μπορούμε να αναλύσουμε με βεβαιότητα την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, και εννοούμε γιατί επέλεξε αυτή τη στιγμή για να βρεθεί απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτή τη δεδομένη στιγμή. Αλλά ακολουθεί τα λεχθέντα από τον άλλο πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι και κουμπάρος του Ερντογάν.

Αρκετοί άνθρωποι στην Αθήνα αναρωτήθηκαν και για κάτι άλλο, που πρέπει να το λάβει υπόψη ο Πρωθυπουργός: Γιατί αυτήν ειδικά τη στιγμή έπρεπε να δοθεί «σανίδα σωτηρίας» στον Ερντογάν όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων ηγετών τον αποφεύγει;

ΑΚΟΜΑ: Ανησυχούν και οι ομογενείς μας, επειδή οι καλοπληρωμένοι λομπίστες του Ερντογάν προτάσσουν πλέον σε όλες τις επαφές τους με τους Αμερικανούς νομοθέτες και με αξιωματούχους της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, τη μισή αλήθεια περί της δήθεν βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στην πραγματικότητα δεν προέκυψε κάτι τέτοιο από τις μέχρι στιγμής επαφές με τους Τούρκους. Απλά επιβεβαιώθηκε ότι κάνουν μία παύση στις προκλήσεις καθώς επιμένουν να θεωρούν …τουρκικά τα μισά νησιά του Αιγαίου και να ζορίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία με την οριστική ισλαμοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου.

Στο Αιγαίο και στη Μεγαλόνησο δεν έχει αλλάξει τίποτα στο επίπεδο των διεκδικήσεων εκ μέρους της κατοχικής Τουρκίας.

Στην Ουάσιγκτον συνεχίζεται μία μεγάλη προσπάθεια για να σταματήσει κάθε στρατιωτική ενίσχυση της κατοχικής δύναμης. Εσχάτως συμμετέχει και βοηθά ενεργά και το Εβραϊκό Λόμπι. Οι ηγέτες του και γενικά το Εβραϊκό στοιχείο των ΗΠΑ, έχουν ταχθεί αναφανδόν εναντίον του Ερντογάν, τον οποίο κατηγορούν με απίστευτους χαρακτηρισμούς λόγω της ανοικτής υποστήριξης του στη Χαμάς.

Με τα σημερινά δεδομένα η Τουρκία δεν “βλέπει” τα μαχητικά F-16 ούτε με το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο! Δεν πρέπει, λοιπόν, να δίνεται η εντύπωση ότι η Τουρκία σταμάτησε τις απειλές της εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Διότι στην πραγματικότητα τις συνεχίζει…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube