Weather Icon

Ιρλανδός πρωθυπουργός: Οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα μοιάζουν με «εκδίκηση»

Ιρλανδός πρωθυπουργός: Οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα μοιάζουν με «εκδίκηση»

Reuters

Μία από τις πιο έντονες επικρίσεις κατά του Ισραήλ που έχει εκφράσει ηγέτης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης

«Αυτό που βλέπω να εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή δεν είναι απλώς αυτοάμυνα. Μοιάζει με κάτι που πλησιάζει περισσότερο την εκδίκηση», δήλωσε ο Βαράντκαρ

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ περιέγραψε, σήμερα Παρασκευή, τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα ως «κάτι που πλησιάζει την εκδίκηση».

Το σχόλιο του Βαράντκαρ αποτελεί μία από τις πιο έντονες επικρίσεις κατά του Ισραήλ που έχει εκφράσει ηγέτης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της Γάζας, τουλάχιστον 9.061 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του στον θύλακο των 2,3 εκατ. κατοίκων σε αντίποινα για τις φονικές επιθέσεις μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι… το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, έχει το δικαίωμα να κυνηγήσει τη Χαμάς, δεν μπορούν να το ξανακάνουν αυτό», δήλωσε ο Βαράντκαρ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νότια Κορέα, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο RTE.

«Αυτό που βλέπω να εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή δεν είναι απλώς αυτοάμυνα. Μοιάζει με κάτι που πλησιάζει περισσότερο την εκδίκηση», δήλωσε ο Βαράντκαρ.

Πηγή: Reuters, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube