Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 20 Νοεμβρίου 2023

Hurriyet: Ανταλλαγή drones με Eurofighter πρότεινε ο Ερντογάν στον Σολτς

Hurriyet: Ανταλλαγή drones με Eurofighter πρότεινε ο Ερντογάν στον Σολτς

Ανατολίτικα παζάρια

«Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω λάβει, το δείπνο με τον Γερμανό καγκελάριο πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. (…) Έδειξε πολύ σεβασμό στον Ερντογάν . Οι πωλήσεις UAVs και UCAVs με αντάλλαγμα αεροσκάφη Eurofighter έχουν έρθει στο προσκήνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σελβί. 

Υπενθυμίζεται πως όσον αφορά στο αίτημα της Τουρκίας για μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, που επιδιώκει να προμηθευτεί στη θέση των F-35 που μπλόκαραν οι ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Σολτς πως «η Γερμανία μπορεί να τα δώσει ή να μην τα δώσει. Είναι η Γερμανία η μόνη χώρα στον κόσμο που παράγει μαχητικά αεροσκάφη; Επί του παρόντος, η Τουρκία έχει φτάσει σε ένα σημαντικό σημείο στον τομέα των μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών».

Ο Ερντογάν για την ακρίβεια άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν και άλλες λύσεις.«Είδατε τι μας είπε ο Γερμανός δημοσιογράφος για το θέμα αυτό στη διμερή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. Ο καγκελάριος δεν εμβάθυνε ποτέ σε αυτό το θέμα. Με άλλα λόγια, δεν σχολίασε αν θα μας δώσει τα Eurofighter ή όχι. Έχουμε ήδη δώσει την απάντησή μας με σαφήνεια. Αν μας δώσουν αυτά τα αεροπλάνα, καλώς, αλλά αν δεν τα δώσουν, τότε θεωρείτε πως δεν υπάρχει κάποια άλλη πόρτα που μπορούμε να χτυπήσουμε;

Υπάρχουν πολλές. Θυμάστε τι έγινε με τα συστήματα αεράμυνας πριν από τους S400; Η Αμερική δεν παρείχε τα συστήματα αεράμυνας που έπρεπε να παρέχει, οπότε αγοράσαμε S400 από τη Ρωσία. Αυτή τη στιγμή έχουμε S400. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε την πορεία μας πολύ πιο δυνατοί. Είμαστε στο δρόμο μας για να γίνουμε μια χώρα που παράγει και χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα. Λαμβάνουμε μέτρα για να καλύψουμε μόνιμα τις ανάγκες μας σε πολεμικά αεροσκάφη».

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube