Weather Icon

Γαβριήλ Χαρίτος: Εντείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα! Σκέψεις για ορό αλήθειας σε Ισραηλινούς αξιωματούχους

Γαβριήλ Χαρίτος: Εντείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα! Σκέψεις για ορό αλήθειας σε Ισραηλινούς αξιωματούχους
– Εν αναμονή της τελικής συμφωνίας για εκεχειρία, απελευθέρωση Ισραηλινών αιχμαλώτων και αποφυλάκιση Παλαιστινίων στελεχών ένοπλων οργανώσεων που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ποια είναι τα σημεία που έχει αποδεχθεί το Ισραήλ.

– Εντείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη συνοικία Ζαϊτούν της Πόλης της Γάζας. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι χρειάζεται ακόμα μία εβδομάδα για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Βαρύς οπλισμός της Χαμάς εντοπίσθηκε σε κεντρικό τζαμί του Ζαϊτούν.
– Παρά την διπλωματική κρίση Ισραήλ-Ιορδανίας, οι δύο χώρες συνεργάστηκαν για να λειτουργήσει από αύριο υπαίθριο ιορδανικό νοσοκομείο στο νότιο τμήμα της Γάζας. Σε παράλληλο πλαίσιο κινείται η συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ για ανθρωπιστικά ζητήματα.
– Εν μέσω πολέμου, το χθεσινό ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο συζήτησε πρόταση νόμου για υποβολή σε ορό αλήθειας κάθε αξιωματούχου που συμμετέχει σε κυβερνητικές συσκέψεις, προκειμένου να διαπιστώνεται με ποιον τρόπο γίνονται οι διαρροές πληροφοριών στους ισραηλινούς δημοσιογράφους. Εκ των πραγμάτων, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν θα μπορεί να υποβληθεί σε αυτήν την διαδικασία ύστερα από την επέμβαση βηματοδότη, στην οποία υπεβλήθη προ μηνών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube