Weather Icon

Διεξήχθη η άσκηση “Silver Spear” μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και Αρμενίας

Διεξήχθη η άσκηση “Silver Spear” μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και Αρμενίας

Πραγματοποιήθηκε από τις 11 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου η άσκηση ειδικών επιχειρήσεων με την επωνυμία ΤΑΜΣ «SILVER SPEAR – 2023», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Αρμενίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνική Φρουράς η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Αρμενίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η συνεκπαίδευση σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων και περιέλαβε στο αρχικό της στάδιο εκτέλεση βολών μάχης, εκπαίδευση στον πύργο αναρρίχησης και αντικείμενα Α΄ Βοηθειών πεδίου μάχης, ενώ στο κύριο επιχειρησιακό σενάριο της εξετάστηκε η σχεδίαση και εκτέλεση άμεσης επιθετικής ενέργειας.

Η άσκηση κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθότι αναδεικνύει τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των 2 χωρών και παράλληλα, σε επιχειρησιακό επίπεδο, συνδράμει στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στοιχεία απαραίτητα για την εκτέλεση κοινών αποστολών από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube