Weather Icon
Αφγανιστάν 15 Νοεμβρίου 2023

Αντιμέτωποι με το κρύοι οι Αφγανοί πρόσφυγες που απελάθηκαν από το Πακιστάν

Αντιμέτωποι με το κρύοι οι Αφγανοί πρόσφυγες που απελάθηκαν από το Πακιστάν

Οι Αφγανοί πρόσφυγες που απελάθηκαν από το Πακιστάν μετά την προθεσμία του Ισλαμαμπάντ, δίνουν αγώνα κατά των καιρικών συνθηκών σύμφωνα με το Tolo News. Οι απελαθέντες δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα πάντα πίσω στο Πακιστάν και τώρα αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες.

Η 80χρονη Παρί Γκιούλ ζούσε στο Πακιστάν για 40 χρόνια. “Έχουμε περάσει 40 χρόνια στο Πακιστάν ως αγρότες. Μας απέλασαν βίαια. Αν μας δώσουν κάτι, θα είμαστε χαρούμενοι. Δεν έχουμε σπίτι και γη”, είπε.

Τον περασμένο μήνα, το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι θα απελάσει πάνω από 1,73 εκατομμύρια Αφγανούς πρόσφυγες χωρίς έγγραφα μετά την 1η Νοεμβρίου. Οι απελαθέντες εν τω μεταξύ εξέφρασαν ανησυχίες για την κατάστασή τους καθώς ο καιρός κρυώνει σε πολλές περιοχές του Αφγανιστάν.

“Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε και δεν έχουμε σπίτι. Θέλουμε οι Ταλιμπάν να μας βοηθήσουν”, ανέφερε στο Tolo News ένας απελαθείς ονόματι Zahir. Η προσωρινή Αφγανική κυβέρνηση ετοίμασε ένα τερματικό σταθμό στην περιοχή Σαράι Σαμάλι της Καμπούλ ως στρατόπεδο για τους απελαθέντες. Το στρατόπεδο έχει πάνω από 50 σκηνές και έχει χωρητικότητα 500 ατόμων.

“Αυτή είναι μια διαδικασία έκτακτης ανάγκης. Θα μείνουν για μία ή δύο νύχτες στο τερματικό σταθμό. Τους παρέχουμε όλες τις εγκαταστάσεις”, δήλωσε ο Kabir Khil, επικεφαλής του τερματικού σταθμού. Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Ασφαλείας της Καμπούλ, Χαλίντ Ζαντράν, δήλωσε ότι έχουν λάβει την προετοιμασία για να βοηθήσουν τους Αφγανούς που απελάθηκαν από το Πακιστάν, ανέφερε το Tolo News.

Εν τω μεταξύ, η απόφαση του Πακιστάν να απελάσει Αφγανούς πρόσφυγες χωρίς έγγραφα, έχει αντιμετωπίσει έντονες αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα. Επιπλέον, στις 3 Νοεμβρίου, οι αρχές υπολόγισαν ότι πάνω από 100.000 Αφγανοί είχαν απελαθεί στο Αφγανιστάν.

Αυτό περιλαμβάνει 44.718 άνδρες, 33.699 γυναίκες και 82.221 παιδιά.Εν τω μεταξύ, άλλοι 12.689 άνθρωποι επέστρεψαν στο Αφγανιστάν μέσω των συνόρων του Τόρκχαμ. Αυτές οι στατιστικές ρίχνουν φως στην κλίμακα της απέλασης και στις προκλήσεις που θέτει τόσο για το Αφγανιστάν όσο και για το Πακιστάν.

Σύμφωνα με το Khaama Press, η μαζική απέλαση Αφγανών υπηκόων έχει βαθύ αντίκτυπο στην αφγανική κοινωνία, καθώς διαταράσσει τη ζωή χιλιάδων ατόμων και οικογενειών που ξαφνικά ξεριζώνονται και αναγκάζονται να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν. Η Αφγανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο της επανένταξης αυτών των ατόμων στην κοινωνία και της παροχής βασικών υπηρεσιών.

Οι καταγγελίες της κυβέρνησης των Ταλιμπάν για την παρενόχληση των υπηκόων της από το Πακιστάν υπογραμμίζουν τις πολυπλοκότητες και τις προκλήσεις που περιβάλλουν την απέλαση Αφγανών προσφύγων, ανέφερε tο Khaama Press.

ΠΗΓΗ: Economic Times

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube